Regenboogschool en Xenia zetten in op techniek

Gepubliceerd op maandag 19 sep 2022 om 13:30
XENIA, de Kiwanis-serviceclub in Tessenderlo, heeft een warm hart voor de maakindustrie in de regio én voor het lokale onderwijs. De club schenkt 50 doe-boxen van Hogeschool UCLL aan de Regenboogschool in Tessenderlo om de afgestudeerde leerlingen te prikkelen voor techniek en wetenschap.

De Regenboogschool is een school voor buitengewoon onderwijs voor kleuters en lagereschoolkinderen. Directrice Erika Tinlot is blij met de gift: “We geloven in een maatschappij waarin iedereen de juiste kansen krijgt. Met deze doe-boxen kunnen we leerlingen waarbij we een duidelijke interesse in techniek zien, warm maken voor een verder traject dat leidt naar de industrie hier in de buurt.”

De leden van XENIA geloven in een win-win tussen alle partijen. Voorzitster Ann Verhaegen: “Samen met onze leden zien we een duidelijke nood aan technische profielen én willen we de lokale economie ondersteunen. Door deze leerlingen vroeg te prikkelen, verzekeren we onze economie van een gezonde instroom aan medewerkers in de toekomst.”

De expertise van UCLL in techniek en wetenschap zet jongeren ertoe aan om later te kiezen voor een studierichting in een technisch beroep. De hogeschool organiseert sinds 2018 kampjes, activiteiten én verjaardagsfeestjes rond techniek en wetenschap in samenwerking met de gemeenten Tessenderlo en Ham.  

Eefje Van Wortswinkel, coördinator van de UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie: “We zetten vanuit onze hogeschool nu bijna 10 jaar in op wetenschap en techniek. Met onze werking in Tessenderlo brengen we onze knowhow exact waar ze nodig is: bij de toekomstige technische profielen in een regio waar ze later aan de slag kunnen. Dat de kinderen ons met open armen ontvangen, is natuurlijk extra prettig voor ons.”

Naar top