Verkeerseducatie in onze scholen

Verkeerseducatie is en blijft van groot belang voor onze kinderen. Het helpt hen om veilig en verantwoordelijk deel te nemen aan het verkeer. De scholen spelen hierin een cruciale rol, maar ook vanuit ons lokaal bestuur willen we de scholen hierin maximaal blijven ondersteunen.

Het lokaal bestuur heeft na het vertrek van de voormalige lesgever voor de verkeerslessen aan de scholen van Beringen, Ham en Tessenderlo een samenwerkingsovereenkomst met stad Beringen en gemeente Ham goedgekeurd voor de aanstelling van een deskundige verkeerseducatie. Deze samenwerking werd op de gemeenteraad van 29 april 2024 goedgekeurd.

Kristof Meekers (foto onderaan) zal op maandag en dinsdag voor de gemeenten Tessenderlo en Ham werken en op woensdag, donderdag en vrijdag voor stad Beringen. 

Verkeerslessen

 • Verkeersles voetganger in het verkeer voor het 1ste leerjaar:
  De leerkrachten van het eerste leerjaar kunnen de verkeersleraar uitnodigen op school in de periode van begin november tot eind februari. 
  De leerlingen krijgen dan een verkeersles over voetganger in het verkeer.
 • Verkeerspark voor het 2de, 3de en 4de leerjaar:
  Verkeersles op het verkeerspark door de deskundige verkeerseducatie voor de leerlingen van het tweede, derde en vierde leerjaar.
  De leerkrachten kunnen hiervoor het verkeerspark reserveren op maandag en dinsdag in de periode van begin september tot eind oktober. 
  Indien de weersomstandigheden het niet toelaten om de sessies te laten doorgaan, kan de school de afspraak annuleren op T 011 44 97 63. De geannuleerde sessie proberen we in de periode maart-mei weer in te halen.

 • Verkeersles verkeersveilige schoolomgeving voor het 5e leerjaar:
  De leerkrachten van het vijfde leerjaar kunnen de verkeersleraar uitnodigen op school in de periode van begin november tot eind februari. 
  De leerlingen krijgen dan een verkeersles over de verkeersveilige schoolomgeving.

 • Verkeersles dode hoek voor het 6e leerjaar:
  De leerkrachten van het zesde leerjaar kunnen de verkeersleraar uitnodigen op school in de periode van begin november tot eind februari.
  De leerlingen krijgen dan een verkeersles over de dode hoek.

Verkeersles plannen?

Vul de link onderaan in.

Graag meer info? 

Stuur een mailtje naar mobiliteit@tessenderlo.be.

Digitaal loket

Naar top