Vaccinatiecentrum West-Limburg

Vlaanderen heeft onlangs beslist dat elke volwassen burger opnieuw een herfstbooster kan krijgen om zo optimaal beschermd de wintermaanden door te komen. Hieronder vind je antwoorden op alle vragen die voor jou belangrijk kunnen zijn.

Waar wordt er gevaccineerd? 

Het vaccinatiecentrum van West-Limburg blijft op dezelfde locatie: Mijnschoolstraat 88, Beringen.

Wanneer start de herfstcampagne?

We starten op maandag 12 september met vaccineren. De eerste uitnodigingen gingen op donderdag 1 september de deur uit.

Wie wordt er gevaccineerd?

Tijdens deze campagne wordt er opnieuw een onderscheid gemaakt tussen verschillende doelgroepen. Hieronder vind je de verschillende groepen en de volgorde waarin ze aan bod komen:

 • Prio 1-groep: Dit is de groep met het hoogste risico en omvat:
   • Indien een zorgverlener in de voorgaande campagnes prioritair uitgenodigd werd, is dat nu eveneens het geval. De zorgverlener moet in dit geval geen verder acties ondernemen.
   • Indien een zorg- of welzijnsactor in de voorgaande campagnes nog niet prioritair uitgenodigd werd (nieuw personeel, studenten en stagebegeleiders in een zorgopleiding,...), kan hij/zij zich aanmelden via deze link. Hiervoor is je elektronische identiteitskaart of Itsme nodig.
 • De prio 2-groep: Dit is de 50- t.e.m. 64-jarige bevolking. Voor deze doelgroep wordt de vaccinatie sterk aanbevolen.
 • De rest van de volwassen bevolking: Deze groep komt als laatste aan bod en dit volgens leeftijd.
Welk type vaccin zal ik krijgen?

Er zal gevaccineerd worden met een nieuw en aangepast vaccin van Pfizer en Moderna. Deze aangepaste vaccins beschermen nog beter tegen de dominante Omicron-variant.

Kan ik me inschrijven op Qvax?

Je kan jezelf registreren op QVAX via deze link. Het vaccinatiecentrum maakt hier gebruik van als er op het einde van de vaccinatiemomenten enkele vaccins over zijn. Het is niet de bedoeling dat je zonder uitnodiging naar het vaccinatiecentrum komt.

Hoe en wanneer kan ik het callcenter bereiken?

Je kan bij het callcenter terecht met vragen en voor het boeken en/of annuleren van afspraken. Het callcenter is bereikbaar via 011 49 66 06 (Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer
 • Met de lijnbus (Lijn 32, Beringen-Tessenderlo) kan je vanuit Tessenderlo naar de halte Beringen Administratief Centrum. De bus stopt voor het voormalig gemeentehuis van Beringen, waar nu het vaccinatiecentrum gevestigd is.

  De Lijn, 070 220 200 (€ 0,30/min), www.delijn.be

  Probeer de online routeplanner van De Lijn.

 • Met de belbus 717 (Schoot-Hulst-Tessenderlo). Zo kan je vanuit de gehuchten naar het centrum, om daar de lijnbus naar Beringen te nemen.

  Alle haltes van belbus 717
Met de auto
 • Gebruik je de GPS? Geef dan als bestemming op: Mijnschoolstraat 88, Beringen.

 • Langs de grote wegen van Tessenderlo naar Beringen vind je wegwijzers naar het vaccinatiecentrum.

 • Als je via Hulst naar Beringen rijdt, kom je via Beverlo. Je rijdt aan de T-splitsing naar rechts richting Beringen-Mijn. Via de Koolmijnlaan kom je voorbij het Mijnmuseum. Je rijdt door tot aan de volgende rotonde en daar rechts naar het vaccinatiecentrum.

 • Rijd je via Tervant naar Beringen, volg dan de route naar het politiekantoor of het gemeentehuis van Beringen. Daar rijd je rechtdoor tot aan de rotonde en dan verder naar het vaccinatiecentrum.

 • Rijd je via Paal naar Beringen, sla dan aan de brug over het Albertkanaal links af. Volg deze weg tot aan de tweede rotonde en sla dan af naar het vaccinatiecentrum.
Met de Mindermobielencentrale

Ben je lid van de Mindermobielencentrale (MMC) dan kan je een van hun chauffeurs inschakelen om je naar het vaccinatiecentrum te vervoeren.

Contactpersoon MMC Tessenderlo: Ramona Gentier, sociaal huis, 013 67 95 95, dienstencentrumdenheuvel@tessenderlo.be

Geraak je er echt niet?
 • Vraag iemand van je familie, kennissen of je mee kunt rijden.

 • Maak je op dit moment gebruik van gezinszorg? Dan kan je misschien op hen een beroep doen om jou te vervoeren tijdens jouw normale verzorgmoment. Je gezinszorgdienst kan je hier mee helpen.

 • Bel Tessenderlo Helpt. Zij bekijken dan of ze een vrijwilliger kunnen vinden die jou kan helpen.
  Contactpersoon Tessenderlo Helpt: Renke Cornelis, dienst Projectwerk, 013 67 95 93, renke.cornelis@tessenderlo.be.
Naar top