Vaccinatiecentrum West-Limburg

Het vaccinatiecentrum (VC) West-Limburg organiseert op donderdag 22 december nog een laatste prikmoment en sluit daarna definitief de deuren.

Vaccinatiegraad

Ondertussen hebben sinds de start van de herfstcampagne op 12 september 70.000 burgers uit de Eerstelijnszone (ELZ) West-Limburg een uitnodiging ontvangen voor een herfstbooster. Hiervan zijn er 36.886 burgers ingegaan op hun uitnodiging. De meest kwetsbare groepen zijn in groten getale ingegaan op de uitnodiging: 81 procent van de 65-plussers is gevaccineerd. Bij de 45- tot 64-jarigen staat de vaccinatiegraad momenteel op 59 procent.

Laatste prikken op 22 december

Sinds 1 november zijn alle vaccinatiecentra de ‘waakfase’ ingestapt. Tijdens deze waakfase kan je nog enkel nog op donderdag 22 december in het vaccinatiecentrum terecht voor een prik.

Afspraak maken?

Indien je nog snel een vaccin wil krijgen in het vaccinatiecentrum, dan kan je nog steeds een afspraak boeken voor 22 december. Dit kan online (via jouw uitnodiging) of via het callcenter (011 49 66 06). Het callcenter is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Tijdens deze waakfase start VC West-Limburg met de overdracht van COVID-19 vaccinaties naar de Eerste Lijn. Concreet kan je als inwoner van de ELZ West-Limburg sinds 1 november ook bij de huisarts of de apotheker terecht voor een vaccinatie tegen COVID-19.

Vaccinatie bij je huisarts

Wanneer VC West-Limburg de deuren gesloten heeft, zullen huisartsen nog steeds vaccinaties tegen COVID-19 kunnen plaatsen. Zij werken daarvoor samen met de apothekers, waar ze hun vaccins kunnen afhalen zoals ze dat al eerder konden in de vaccinatiecentra. Neem contact met je huisarts indien je nog vragen hebt over je COVID-19 vaccinatie of indien je nog een vaccinatie wil krijgen.

Vaccinatie bij de apotheker

De COVID-19 vaccinatie bij de apotheker wordt enkel geplaatst na een afspraak. Je kan op www.apotheek.be terugvinden bij welke apotheek een vaccinatie mogelijk is.

Naar top