Unizo Tessenderlo

UNIZO Tessenderlo, gesticht in 1928, is wellicht één van de oudste nog actieve kernen in Limburg en wellicht ook in Vlaanderen.

Contacten en verdeling van de bevoegdheden binnen het UNIZO-bestuur:

UNIZO Tessenderlo is de lokale ondernemersvereniging en hét aanspreekpunt voor de Looise zelfstandige ondernemers. Zij komt op regelmatige basis samen om de lokale en gemeentelijke belangen van de zelfstandige ondernemers in Tessenderlo te behartigen.  

Elke dag opkomen voor de ondernemersbelangen is onze kernopdracht.
Het UNIZO-bestuur gaat in gesprek met het gemeentebestuur om een goed ondernemersklimaat te realiseren. Daarvoor volgen wij dossiers waarin het ondernemersbelang aanwezig is van nabij op. Thema's die hierbij aan bod komen zijn o.a. de gemeentelijke ondernemersbelastingen, het beleid lokale economie, mobiliteit, ruimtelijke ordening, veiligheid...  Door de UNIZO-afvaardiging in de gemeentelijke adviesorganen, zoals de GECORO, kunnen wij rechtstreeks wegen op de politieke besluitvorming.

Samen met handelaarsvereniging het Loois Handelsteam vormt UNIZO Tessenderlo de Lokale Handelsraad van Tessenderlo.

UNIZO Tessenderlo organiseert ook allerhande netwerkactiviteiten en infosessies voor haar leden, een gezonde mix van ondernemers en freelancers uit de verschillende sectoren: retail (handelaars-winkeliers en buurtsupers), diensten, vrije beroepen en KMO's.

Naar top