Toekenning kortingsbon voor aankoop energiezuinig toestel wordt aangepast

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 om 13:06
Heb jij recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heb je een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer nodig? Dan kun je tot 30 juni een kortingsbon van € 250,00 aanvragen voor de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel.

Vier huishoudtoestellen

Vanaf 1 juli verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Voor eind juni de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap. De kortingsbon is daarna nog twee jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen. De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels je terecht kan.

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen moet op voorhand aangevraagd worden voor de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Naar top