Tessenderlo bindt de strijd aan tegen hondenpoep

Of moeten we stilaan van Tessendrolo beginnen spreken?

Het regent de laatste tijd “hondenpoepklachten”, ergernis nummer 1 bij de meeste mensen. Want wie wil hondenpoep op de stoep, aan je schoenzolen, tussen de beplanting in voortuinen, in de natuur op je wandelroute…?

Verlaten we onze woning, dan lijkt het wel alsof we in een mijnenveld van drollen terechtkomen. Dit gedrag waaraan duidelijk een geurtje hangt, kunnen we onze trouwe viervoeter niet verwijten. Het zijn de hondenbaasjes die duidelijk helaas niet zindelijk zijn.

Dit gedrag zijn we meer dan beu, vandaar deze nieuwe campagne. Wat houdt de campagne in?

Hondenpoepzakjes tijdelijk beschikbaar

Het gemeentebestuur zal tijdelijk gratis hondenpoepzakjes beschikbaar stellen. Deze zijn af te halen aan de balie van het gemeentehuis. De zakjes zullen ook op allerlei evenementen verspreid worden o.a. door onze compostmeesters.

Bordjes voor probleemzones

Er zullen ludieke bordjes kunnen aangevraagd worden die hondeneigenaars bewust maken van het probleem. Iedereen die een probleemzone meldt bij de afdeling Milieu kan beroep doen op zulk een bordje. Deze bordjes mogen trouwens ook hun eigen leven gaan leiden. Verplaats het probleem zich, dan mag het bordje verplaatst worden. Is het probleem opgelost, dan mag het bordje opnieuw ingeleverd worden bij de afdeling Milieu.

Luna!!

Onze Looise Luna (je ziet haar op de kleurplaat) zal her en der opduiken in het straatbeeld om ter plaatse het probleem aan de kaak te stellen en hondeneigenaars te sensibiliseren.

Samen hondendrollen rapen

Verder roepen wij alle hondeneigenaars op die wel hun verantwoordelijkheid nemen om bij elke uitlaatbeurt één extra drolletje op te rapen. Niet dat jullie onze anti-drollen brigade worden, maar jullie geven al het goede voorbeeld aan andere hondeneigenaars en wie weet haalt deze actie hen wel over de streep. Bovendien geraken we dan wel door deze drollentaart heen en krijgen we opnieuw een net Tessenderlo.

Elk drolletje dat blijft liggen vormt bovendien een risico voor alle andere honden, voor de mens (voornamelijk kinderen) en voor de veeteelt. Oorzaken: de lintworm, de hondenspoelworm en parasieten. Gevolgen: geïnfecteerde wonden, hersenvliesontsteking, lintworm en spontane abortussen. Niets wat je een ander toewenst, opruimen dus.

Hoe? Poepsimpel! Je vergeet je hondenpoepzakjes (één zakje is onvoldoende) niet mee te nemen als je je hond uitlaat. Heeft je hond een grote boodschap achtergelaten, dan plooi je dit zakje binnenstebuiten rond je hand. Je raapt de uitwerpselen op met deze beschermde hand, je plooit het zakje terug en legt er een knoopje in of je gebruikt één of andere sluiting. Perfect hygiënisch, perfect veilig! Je neemt het zakje mee tot aan het eerstvolgende straatvuilbakje of tot bij je thuis waar het zakje in de restafvalzak thuishoort. “Opgeruimd uitgelaten, daar wordt iedereen blij van!”

Overlast hondenpoep?

KAK IN DE ZAK - ZAK IN DE BAK

Probleem opgelost!

Naar top