Tegelwippen: Ham en Tessenderlo dagen elkaar uit!

Gepubliceerd op dinsdag 11 apr 2023 om 16:00
Tessenderlo en Ham nemen deel aan het Vlaams kampioenschap Tegelwippen en dagen elkaar uit om tegen eind oktober zoveel mogelijk verharding rond de Looise en Hamse huizen op te breken. Help jij Tessenderlo aan de overwinning?

Tegelwat?

In maart startte het Vlaams kampioenschap Tegelwippen, waarbij het de bedoeling is om tegels, klinkers en andere verharding rond je huis op te breken en te vervangen door bijvoorbeeld gras, bloemperken of geveltuinen. Op die manier maken we Vlaanderen klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor nuttige insecten en ook veel mooier. 

Ham daagt ons uit om het meeste tegels te wippen, onder het motto ‘voor de fusie wippen we tegel elkaar, na de fusie wippen we samen’. 

Tegeltaxi

Wil je tegels uitbreken op jouw privéterrein? Dan kan je beroep doen op de tegeltaxi, waarbij onze werkmannen de tegels bij jou thuis komen ophalen. Wil je tegels uitbreken op publiek domein (stoepen)? Dat kan ook, maar hier komen onze mensen de tegels zelf uitbreken en het plantgat vullen met teelaarde. Hiervoor moet je wel toelating vragen bij de gemeente.  

Meer informatie

Je vindt er alles over op www.tessenderlo.be/tegelwippen.  

Thema's

Naar top