Herbekijk de online informatievergadering spitsstroken op E313 tussen Beringen en Ham

Gepubliceerd op donderdag 16 jun 2022 om 14:00
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat werken uitvoeren tussen afrit 26 (Beringen) en afrit 25 (Ham). Het volledige project zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Wanneer deze werken zullen starten is nog niet gekend.

Het project van het Agentschap Wegen en Verkeer om op de E313 in beide rijrichtingen spitsstroken aan te leggen tussen Beringen en Ham gaat een nieuwe fase in. Herbekijk de online informatievergadering van maandag 30 mei waar omwonenden en geïnteresseerden vragen konden stellen over dit project.

Spitsstroken E313

Om de doorstroming op de E313 te verbeteren wil het Agentschap Wegen en Verkeer spitsstroken invoeren tussen het complex 26 Beringen en complex 25 Ham. Hiervoor zullen de pechstroken uitgebreid worden tot volwaardige rijstroken die dynamisch worden ingezet. In september 2020 werden de eerste 5 kilometer Limburgse spitsstroken op de E313 al geopend tussen Lummen en Beringen. Wegen en Verkeer wenst dit in beide richtingen uit te breiden tussen Beringen en Ham. Concreet gaat het over de aanleg van 14 pechhavens en aanpassingen aan de op- en afrittencomplexen 26 Beringen en 25a Tessenderlo. Ook ondergaat het bestaande wegdek over een afstand van 16,5 kilometer een innovatieve geluidsreducerende ingreep. De uitvoering van de werken is voorzien vanaf het voorjaar 2023.

Openbaar onderzoek in het kader van aanvraag omgevingsvergunning

De studie voor de aanleg van de spitsstroken loopt al een hele tijd. In 2020 en 2021 werden er diverse participatierondes georganiseerd waarbij bewoners en geïnteresseerden het milieueffectenrapport konden inkijken. Ondertussen is ook het dossier voor de omgevingsvergunning opgemaakt en ingediend. Het ontwerp-MER maakt hier onderdeel van uit. In het kader van die vergunningsaanvraag start binnenkort een openbaar onderzoek, dat 30 dagen duurt.

De plannen inkijken kan via de projectpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer of via de gemeente Ham. Je kan hiervoor een afspraak vastleggen bij de dienst ruimte via 013 61 10 00.

Herbekijk de online informatievergadering van 30 mei

Om de omwonenden en andere ge├»nteresseerden nogmaals de kans te geven vragen te stellen over het project, organiseerde AWV op maandag 30 mei 2022 een online informatievergadering. 

Herbekijk de vergadering hier.

Thema's

Naar top