Sociaal Verhuurkantorenplatform West-Limburg

Het Sociaal verhuurkantorenplatform West- Limburg (Svpwl) vzw huurt en verhuurt woningen in de gemeenten Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen, Leopoldsburg en Tessenderlo.

Svpwl heeft in Tessenderlo een vijftigtal woningen ter beschikking die zij verhuren. De toewijzing gebeurt onder strikte voorwaarden.

De vzw is erkend en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Elke Svk-woning voldoet aan de kwaliteitsnormen van de Vlaamse Wooncode.

Zij begeleiden huurders om hun zelfredzaamheid in functie van het wonen te versterken. Zij werken samen met diverse partners aan structurele oplossingen voor de hoge woonnood.

Kandidaat-huurders en -verhuurders kunnen op afspraak terecht bij de Sociale dienst van het sociaal huis.

Wens je zelf te verhuren via een sociaal verhuurkantoor (SVK)?

Wanneer jouw woning voldoet aan de basis veiligheids- en kwaliteitsnormen kan je jouw woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Deze neemt het grootste deel van de administratieve taken op zich zodat je minder zorgen hebt.  

Zo hoef je niet langer wakker te liggen van wanbetalingen of huurachterstallen. Het SVK garandeert jou maandelijkse huurinkomsten voor de volledige looptijd van het huurcontract. 

Ook is het de verantwoordelijkheid van het SVK om jouwwoning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat (afgezien van de normale slijtage) terug te geven. 

U komt eveneens in aanmerking voor voordelen zoals premies voor renovatie en verlaagde belastingtarieven. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Sociaal Verhuurkantoren platform West-Limburg (SVPWL) via 011 73 64 83 of info@svpwl.be of lees meer op de websites van Wonen Vlaanderen op www.vlaanderen.be/uw-woning-verhuren-aan-een-sociaal-verhuurkantoor en SVPWL www.svpwl.be/Ik-wil-verhuren

  • Sophie Winderickx, maatschappelijk assistente - 013 67 97 66 - sophie.winderickx@tessenderlo.be
  • Sociaal Verhuurkantorenplatform West-Limburg vzw, Marktplein 9 bus 21, 3550 HEUSDEN-ZOLDER, 011 73 64 83
Naar top