Politie waarschuwt voor malafide elektriciens

Gepubliceerd op woensdag 3 aug 2022 om 09:38
De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo ontving het voorbije weekend een klacht van een inwoner uit de zone die werd opgelicht na een elektriciteitspanne. De politie waarschuwt voor malafide elektriciens en raadt aan om vooraf goede afspraken te maken.

De klacht kwam van een vrouw die na een elektriciteitspanne via het internet naar een elektricien van wacht zocht. Zij contacteerde een 0800-nummer en kreeg iemand aan de lijn die zei dat er binnen de 2 uur iemand zou langskomen. De twee mannen die zich aanboden, voerden handelingen uit aan de elektriciteitskast. Daarbij werd zelfs het verzegelde gedeelte van de elektriciteitsinstallatie geopend. Zij moest hiervoor onmiddellijk meer dan € 2000,00 betalen via een betaalterminal. Achteraf bleek echter dat de panne niet verholpen was. Volgens een medewerker van Fluvius werd de dame opgelicht.

Dit is echter geen alleenstaand geval. De politie waarschuwt dan ook voor malafide elektriciens en raadt aan om goed na te gaan met wie men zaken gaat doen en vooraf goede afspraken te maken.

Meer informatie vind je hier.

Naar top