naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum is verhuisd

21 oktober ’21 (do)
Er is maar één vaccinatiecentrum meer voor de hele eerstelijnszone. Vaccinatiecentrum West-Limburg opende begin november de deuren in het voormalige stadhuis van Beringen, vlakbij het kantoor van lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo en de dokterswachtpost.

Het voormalige stadhuis van Beringen in de Mijnschoolstraat is de perfecte locatie. De administratie van Beringen is pas verhuisd naar een nieuw stadhuis in het centrum. Het vrijgekomen gebouw biedt plaats aan vier vaccinatielijnen. Dat is voldoende om alle 65-plussers van Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo een derde prik te geven. Ook kinderen die intussen 12 geworden zijn en twijfelaars die toch nog gevaccineerd willen worden, kunnen er terecht.

Uitnodigingen

De 65-plussers die in aanmerking komen voor een boostervaccin, zullen ten vroegste begin november uitgenodigd worden. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin.

In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik.

Ook de kinderen die intussen 12 geworden zijn, zullen een uitnodiging krijgen om zich in Vaccinatiecentrum West Limburg te laten vaccineren.

Belangrijk

De uitnodigingen verlopen automatisch, net zoals bij de vorige vaccinatieronde. Je wordt opgeroepen in de volgorde van de vorige vaccinaties.

Vrijwilligers

De enthousiaste vrijwilligers die klaarstonden om alle prikdagen in goede banen te leiden, kregen de vraag om ook in Vaccinatiecentrum West-Limburg een handje toe te steken. Zij zijn immers een onmisbare schakel in deze vaccinatiecampagne.

Bereikbaarheid

 

Alle informatie over het vaccinatiecentrum gebundeld

Nieuwsoverzicht
vaccinaties

Openingsuren & contact

Vaccinatiecentrum West-Limburg

adres
Mijnschoolstraat 883580 BERINGEN
Tel. tel.
011 49 66 06
e-mail
vaccinatiecentrum@beringen.be
Vandaag gesloten

Het vaccinatiecentrum werkt alleen op afspraak. De afspraken voor vaccinatie worden automatisch verzonden via het Agentschap Zorg & Gezondheid.

Je kunt er wel elke dag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch terecht.

Lees meer artikels over