naar top

Wat is het Covid Safe Ticket (CST)?

27 oktober ’21 (wo)
Het Corona Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het CST is alleen geldig in België.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket (CST) is hetzelfde als het Europees Coronacertificaat. Als je dat certificaat hebt, moet je niets extra doen. 

Iedereen ouder dan 12 jaar kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig gevaccineerd;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. Je CST is geldig: dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Je CST is geldig: dag van test plus 1 dag.

Waar en hoe kan ik mijn Co­vid Safe Tic­ket krijgen?

Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -prodecure voor het CST. 
 • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je met de post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van één week.

  Bel dan naar de helpdesk van via 078 78 78 50 (09.00-19.00 uur op weekdagen). Je hebt dan je rijksregisternummer nodig, dat vind je op de achterkant van je identiteitskaart.

 • Het CST/certificaat kan je digitaal opvragen via de CovidSafeBE-app (een mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer.

  Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
   

Lees hier meer over het Covid Safe Ticket

Nieuwsoverzicht