naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

12, 13, 14 of 15? Laat je vaccineren!

26 augustus ’21 (do)
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen ook gevaccineerd worden. Ze moeten in het vaccinatiecentrum begeleid worden door een ouder/voogd of hebben toestemming van hun ouders/voogd nodig, beide keren als ze langskomen om zich te laten vaccineren.

Opzoeken vaccinatiecode

Ouders kunnen via mijngezondheid.be de uitnodigingsstatus van hun kind nakijken en zo een afspraak bevestigen of maken. Hieronder vind je een handleiding met een stappenplan.

Je vindt ook informatie op de website van de Eerstelijnszone West-Limburg

Toestemming van de ouders/voogd

Opgelet: je hebt toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat. Je kunt de brief hieronder downloaden.

Je hebt ook de toestemming nodig als je je tweede prik gaat halen!

Vragen

Heb je nog vragen? Je vindt een overzicht van de veel gestelde vragen met een uitgebreid antwoord in de folder (zie Downloads hieronder) of op www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen.

Het vaccinatiecentrum mikt erop om alle 12- tot 15- jarigen volledig te vaccineren (eerste en tweede prik) tijdens de zomervakantie. Zo kan iedereen op 1 september met een gerust hart weer naar school!


Ben je 12+ of ouder en heb je nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen dan kan je je online inschrijven op www.qvax.be.

Nieuwsoverzicht