naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Z.M. de Koning bezocht vanmiddag het vaccinatiecentrum

01 juni ’21 (di)
Deze middag mocht het vaccinatiecentrum Beringen-Tessenderlo hoog bezoek van Zijne Majesteit de Koning ontvangen. Dit in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, gouverneur Jos Lantmeeters, burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp en burgemeester van Beringen Thomas Vints.
De voorbije weken bracht de Koning al een bezoek aan het vaccinatiecentrum in Schaarbeek en Bierset, nu was het vaccinatiecentrum Beringen-Tessenderlo aan de beurt.
 
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke was er ook bij: "Ik ben zeer tevreden dat we Koning Filip vandaag mogen ontvangen. Deze maand is een belangrijke maand in onze vaccinatiestrategie: we zetten gemiddeld maar liefst één prik per seconde. Het is immers onze ambitie om zo snel mogelijk zoveel mogelijk Vlamingen te vaccineren en het doet me veel plezier dat de vaccinatiecampagne in Vlaanderen zo goed loopt."
Ook gouverneur Lantmeeters was van de partij: ”We zijn enorm verheugd dat de Koning een Limburgs vaccinatiecentrum heeft bezocht. En zijn dan ook dankbaar dat hij naar Beringen is afgereisd."
 
De twee centrumverantwoordelijken gaven Zijne Majesteit de Koning een rondleiding door het vaccinatiecentrum. De Koning werd doorheen de volledige vaccinatielijn gegidst. Hij nam rustig de tijd voor een gesprek met patiënten in de rustzone en sloeg ook een praatje met enkele vrijwilligers, het verpleegkundig personeel, de hoofdarts en het apothekersteam. Het vaccinatiecentrum telt acht vaccinatielijnen en heeft een maximumcapaciteit van 1.800 vaccinaties per dag.
 
“Voor onze medewerkers van het vaccinatiecentrum is het bezoek van de Koning een mooi moment van waardering voor hun geleverde werk. Het is dan ook fijn dat hen op deze manier een hart onder de riem wordt gestoken voordat de vaccinatiesneltrein echt op gang komt," vertelt burgemeester Thomas Vints. Burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp vult aan: “Beide gemeenten werken goed samen om alles in het vaccinatiecentrum vlot te laten verlopen. Daarnaast is het een beleving voor de Looienaars om hun vaccinatie in deze unieke setting te mogen ontvangen.”
 
Het Koningshuis vond het belangrijk om de normale gang van zaken in het vaccinatiecentrum niet te verstoren. De Koning doorliep de vaccinatielijn zoals elke Beringenaar en Looienaar dit zou doen.
 
Nieuwsoverzicht