naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Doe - boxen: een samenwerking tussen de hogeschool UCLL en Een Hart Voor Limburg

31 mei ’21 (ma)
De hogeschool UCLL en Een Hart Voor Limburg delen 90 DOE-boxen uit aan kansengroepen in Tessenderlo en Ham. De DOE-boxen moeten jongeren stimuleren in de richting van STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics).

Waarom deze DOE - boxen?

De Techniek- en WetenschapsAcademie (TWA) van de hogeschool UCLL organiseert al drie jaar kampjes in samenwerking met de gemeenten Tessenderlo en Ham. Om kinderen en jongeren uit kansengroepen meer te betrekken, slaat UCLL nu de handen in elkaar met Een Hart voor Limburg die het project met € 10.000 mee ondersteunt. Zij zorgen er, samen met lokale verenigingen, voor dat zeker 190 educatieve DOE-boxen goed terechtkomen bij de 6- tot 14-jarigen van Tessenderlo en Ham.

Unieke kans

“Een heel mooi initiatief”, reageert Alies Smeets, schepen van Onderwijs en Cultuur van Tessenderlo. “Voor kinderen die moeilijk de weg vinden naar onze Techniek- en WetenschapsAcademie is dit een unieke kans om hen te overhalen om deel te nemen aan de activiteiten. We werken hier samen met hulporganisaties, die er samen met ons voor zorgen dat de DOE-boxen rechtstreeks geraken waar ze moeten zijn. We zijn dan ook blij dat de samenwerking met Ham uitstekend verloopt."

Nieuwsoverzicht