naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bezoek deze zomer het Hooghuis in Bokrijk

14 juli ’21 (wo)
De restauratie van het Hooghuis en de samenwerking tussen ons gemeentebestuur en Bokrijk komt tot een hoogtepunt: elke Looienaar mag deze zomer gratis een bezoek brengen aan het provinciaal domein.

Bokrijk maakte van de gelegenheid gebruik om de banden met de Looienaars aan te halen en hen uit te nodigen in Bokrijk. Helaas besliste de coronapandemie anders over de ‘Hoogdag’ op zondag 16 mei 2021. Het samenbrengen van grotere groepen mensen op één dag blijkt nog steeds niet haalbaar.

Maar niet getreurd. Bokrijk geeft, in samenwerking met het gemeentebestuur, de inwoners de kans om hun erfgoed zélf te komen ontdekken in juli en augustus. Via dergelijke initiatieven wil Bokrijk samen met de inwoners van Tessenderlo een hechte community creëren met het erfgoed als bindende factor. Bokrijk nodigt iedereen uit om zijn of haar erfgoed deze zomer te komen beleven in het Openluchtmuseum.

Ontdek jouw verleden in Bokrijk

Het Hooghuis uit Tessenderlo is intussen volledig gerestaureerd en uit de stellingen! Ga jij het unieke historische gebouw bezoeken?

De afdeling Hout van het THHI (ondertussen Campus Max) werkte mee aan de restauratie van het Hooghuis. De leerlingen maakten toognagels. Looienaars werkten dus mee aan de restauratie van het Looise erfgoed!

Gratis bon

Met de bon, die je kunt terugvinden in ons informatieblad dat eind juni in je brievenbus viel, geniet je van gratis toegang op één dag in juli of augustus voor maximaal twee volwassenen en twee kinderen na reservatie. De actie is geldig van 1 juli tot en met 31 augustus 2021.

Verplicht reserveren

Door de geldende maatregelen en beperkte capaciteit moet je je bezoek op voorhand reserveren via www.bokrijk.be met de code op de bon.

Hoe tickets online aanvragen?

 1. Ga naar de website van Bokrijk www.bokrijk.be.
 2. Klik op Reserveer uw ticket.
 3. Kies op volgend scherm rechts boven nogmaals Reserveer uw ticket.
 4. Klik op okerbalk 'koop uw tickets'.
 5. Kies nu op de kalender een dag dat je wil gaan (licht okerkleurig op) met ook het uur van aankomst.
 6. Scroll naar beneden en kies Ticket voordeeltarief 13+ en duid achteraan het aantal personen aan (max. 4).
 7. Nu verschijnt er een bedrag (wat verwarrend is want onze tickets zijn gratis) maar klik door op Voeg toe aan winkelwagen.
 8. Ga dan naar de balk onder de kortingscode en geef hier de code (die je in het informatieblad vindt) in, het bedrag wordt weer 0, klik verder op Toepassen en Doorgaan.
 9. Vul hierna je gegevens in met twee keer je mailadres.
 10. Klik dan Volgende en Bevestigen.
 11. Print nu je tickets uit (icoon verschijnt links onder).

Bon ingevuld meenemen

Vergeet ook niet om je bon mee te nemen en af te geven die dag.


Meer informatie en een blik achter de schermen vind je op www.bokrijk.be en de socialemedia-kanalen van Bokrijk.

Nog problemen? Infocenter Bokrijk, 011 26 53 00, info.bokrijk@limburg.be, www.bokrijk.be 

Nieuwsoverzicht