naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afvalvrij mei - webinars voor ondernemers

10 mei ’21 (ma)
Afvalvrij mei 2021: Limburg.net organiseert drie gratis webinars voor ondernemingen over het voorkomen van verpakkingsafval.

Een juiste keuze daarin maken is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je rekening wilt houden met de wensen van klanten rond duurzaamheid. Een argument dat toch steeds aan belang wint. Maar welke verpakkingen zijn duurzaam? Waar moet je rekening mee houden?

Wij laten enkele experten aan het woord.

Herbruikbare verpakkingen voor afhaalmaaltijden? Uw klanten zijn voor!

  • Tijdstip: 25 mei - 10.00-11.00 uur
  • Spreker: Inge Luyten van Recycling Netwerk Benelux
  • Inhoud: Recycling Netwerk Benelux onderzocht de haalbaarheid van herbruikbare verpakkingen voor afhaal en bezorging van maaltijden. Leer meer over de resultaten van dit onderzoek, de bereidheid van klanten, hoe dergelijke systemen kunnen worden opgezet en hoe jij het concreet kunt aanpakken.

Een duurzame webshop met herbruikbare verpakkingen, het kan!

  • Tijdstip: 26 mei - 19.00 uur
  • Sprekers: Rudi Collin van KissPlanet
  • Inhoud: Hoe zet je een duurzame webshop op? Wat zijn alternatieven voor verpakkingen? En wat vinden de consumenten daarvan? KissPlanet is een online winkel met duurzamere alternatieven te vinden voor tal van dagelijkse producten. Ze ontwikkelden bovendien zelf een inzamelingssysteem: alle verpakkingen worden opnieuw ingezameld, gereinigd en herbruikt. Hoe dit concreet in zijn werk gaat, leert u tijdens dit webinar. 

Wat zijn duurzame verpakkingen voor uw afhaalmaaltijden?

  • Tijdstip: 31 mei - 10.00-11.00 uur
  • Sprekers: Peter Ragaert, An Vermeulen en Steven de Meester van UGent en Pack4Food.
  • Inhoud: Verpakkingen zijn vaak onvermijdelijk. Waar kan je op letten als je verpakkingen aankoopt? En wat zijn de voor-en nadelen van de verschillende verpakkingen? De experten van de Ugent en Pack4Food gidsen je door de wereld van verpakkingen en geven praktische tips.

Inschrijven voor de webinars

Nieuwsoverzicht
avalvrij mei

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Maak hier je afspraak

Lees meer artikels over