naar top

Versoepelingen in WZC Heuvelheem vanaf 2 maart

02 maart ’21 (di)
Vanaf vandaag zijn er in WZC Heuvelheem versoepelingen voor bezoekers, bewoners en personeelsleden. De versoepelingen zijn een gevolg van de hoge vaccinatiegraad van bewoners en personeelsleden, bij beiden meer dan 98%.

De overheid besliste recent om onder bepaalde voorwaarden een beperkte versoepeling van de coronamaatregelen goed te keuren voor de woonzorgcentra. De voorwaarde is een vaccinactiegraad van de bewoners boven de 90% en van het personeel boven de 70%.

Aan die voorwaarden wordt in WZC Heuvelheem ruimschoots voldaan want de vaccinatiegraad van zowel de bewoners (+98%) als van het personeel (+98%) ligt beduidend hoger dan de vooropgestelde voorwaarden.

De versoepelingen gaan in vanaf te vroegste 10 dagen na de plaatsing van de laatste vaccins, dus in WZC Heuvelheem kunnen ze vanaf 2 maart.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Voor personeelsleden

Zij kunnen terug gemeenschappelijk pauze nemen per verdieping. Natuurlijk gebeurt dit met respect voor de onderlinge afstand.

Voor bezoekers

 • Vanaf 2 maart heeft elke bewoner recht op twéé  knuffelcontacten (in plaats van één knuffelcontact en één sociaal contact). Deze contacten kunnen tweewekelijks wisselen

 • De bezoeken van de knuffelcontacten vinden plaats in de kamer van de bewoner, zowel de bewoner als het knuffelcontact dragen tijdens dit bezoek een chirurgisch mondmasker.

 • De twee knuffelcontacten mogen niet samen aanwezig zijn in het WZC. 

 • De bezoekuren blijven ongewijzigd, van 10.00 tot 11.30 en van 14.00 tot 16.00 uur, in het weekend alleen van 14.00 tot 16.00 uur.

 • Voor een beperkt aantal bezoekers zijn deze uren omwille van hun werksituatie niet haalbaar. Voor hen wordt uitzonderlijk tijdens de weekdagen de mogelijkheid geboden (mits verantwoording) om een afspraak te maken voor een bezoek na hun werktijd.

 • Van alle bezoekers wordt verwacht dat zij zich rechtstreeks begeven naar de kamer van de bewoner en geen andere afdelingen of kamers bezoeken.

Voor bewoners

 • De cafetaria wordt als ontmoetingsplaats heropend (zonder aanbod van drank).

 • De bewoners kunnen terug vrij bewegen in de voorziening (met chirurgisch mondmasker). Bezoekers krijgen voorlopig nog geen toegang tot de cafetaria.

 • Mantelzorgers zijn welkom om te helpen bij de maaltijden. Dat gebeurt dan op de kamer van de bewoner.
 • Bewoners kunnen de voorziening verlaten. Daarbij gelden de voorwaarden die vastgelegd zijn voor alle burgers. Bijvoorbeeld een winkelbezoek kan, een bezoek aan meerdere familieleden tegelijkertijd niet.

 • Alleen als de bewoner het WZC een nacht verlaten heeft (bijv. bij een ziekenhuisopname), wordt hij/zij na terugkomst in het WZC in isolatie geplaatst. Ondanks de vaccinatie kunnen de bewoners nog steeds besmet geraken en andere personen besmetten.

 • De quarantaine van aangeleverde goederen door de bezoekers wordt vanaf 2 maart opgeheven.
Nieuwsoverzicht
corona

Openingsuren & contact

woonzorgcentrum Heuvelheem (balie)

adres
Postadres: Markt 15A (te bereiken via Solveld 32)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 66 65 26
e-mail
heuvelheem@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur

Let op: dienstverlening alleen op afspraak!

Lees meer artikels over