naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lessen Academie voor Muziek & Woord

29 januari ’21 (vr)
De laatste dagen is er in de media veel te doen over de beperking van de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren, en de plaats van de academies daarin. Hieronder alvast antwoorden op veel gestelde vragen.

Academies behoren tot het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Het is een volwaardige onderwijsvorm, weliswaar georganiseerd in de vrije tijd. 

 1. Leerlingen (jonger dan 13 jaar) kunnen 1-op-1-lessen blijven volgen, ook in combinatie met een andere buitenschoolse activiteit. Leerkrachten die hun klas op deze manier organiseren, spreken dit af met de leerlingen.
  De maatregelen over buitenschoolse activiteiten hebben als doel om de vorming van bubbels en hun onderlinge connectie te vermijden. Aangezien er echter geen fysieke groepslessen meer zijn in de AMWT is het risico op overdracht in groepen onbestaande. 

  De overheid beveelt aan om niet meer dan één buitenschoolse activiteit te volgen. Wij zijn ervan overtuigd dat we ons 1-op-1-aanbod veilig kunnen organiseren, maar de beslissing om te combineren met één andere activiteit ligt natuurlijk bij de ouders.

 2. Het DKO wordt als één geheel gezien.
  Dit betekent dat men de 1-op-1-lessen in alle domeinen (muziek, woord, dans, beeld) die men volgt, ook nu mag blijven volgen.

 3. Voor leerlingen in quarantaine of leerlingen die toch kiezen om voorlopig geen fysieke lessen te volgen voorzien we - in de mate van het mogelijke - afstandsonderwijs.

 4. Voor de groepslessen (jonger dan 13 jaar) zal er een - in de mate van het mogelijke - aangepast aanbod via afstandsonderwijs zijn, waarmee de AMWT probeert om zo veel mogelijk leerlingen te bereiken. Leerkrachten maken daarvoor afspraken met hun leerlingen en sturen nieuwe linken door.

 5. Als de cijfers gunstig evolueren, is er wel perspectief na de krokusvakantie.

 6. Voor de leerlingen ouder 13 jaar blijven de maatregelen ongewijzigd: code Rood blijft de norm (dus 1-op-1-lessen of max. met 4 personen voor de statische lessen).


We beseffen dat het ook voor leerlingen en hun ouders telkens weer aanpassen is, maar we blijven er alles aan doen om de lessen die nog plaatsvinden kwaliteitsvol en veilig te laten verlopen.

De overige coronamaatregelen vind je altijd via deze link.

Nieuwsoverzicht
logo amwt

Openingsuren & contact

Academie voor Muziek & Woord

adres
Stationsstraat 403980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 66 67 59
e-mail
academie@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Let op: dienstverlening alleen op afspraak!

Lees meer artikels over