naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum in Beringen voorgesteld

27 januari ’21 (wo)
Gisteren werd in Beringen het vaccinatiecentrum voor alle inwoners van Tessenderlo en Beringen voorgesteld. Het centrum maakt deel uit van de BE-Mine-site en wordt op dit moment ingericht. Er is nog heel wat werk om de oude mijngebouwen in te richten, maar de plannen zijn duidelijk.

Wanneer starten de vaccinaties?

Het vaccinatiecentrum in Beringen is bedoeld voor de vaccinatie van alle inwoners van Tessenderlo en Beringen. De ELZ West-Limburg is verantwoordelijk voor de vaccinaties en koos voor Beringen als locatie.

Ons gemeentebestuur onderzoekt op dit moment volop hoe de vaccinaties zo vlot mogelijk kunnen verlopen.

Omdat de Vlaamse overheid op dit moment nog geen informatie heeft gegeven over de beschikbaarheid van de vaccins, kunnen we niet zeggen wanneer de vaccinatiecampagne zal starten. We houden je uiteraard op de hoogte.

Waar en wat is BE-mine?

BE-mine is gevestigd in de oude mijngebouwen van Beringen. Het complex is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Tessenderlo (halte is Koersel Beringen Mijnen) en er is veel parkeergelegenheid in de nabijheid van het winkelcentrum. In Tessenderlo onderzoeken we nu of aanvullend vervoer geregeld kan en moet worden.

Foto: Naast de burgemeesters van Tessenderlo (Fons Verwimp, midden op de foto) en Beringen (Thomas Vints, rechts op de foto) was ook Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke, links op de foto,aanwezig bij de voorstelling van het vaccinatiecentrum.

Meer weten over de vaccinatie tegen COVID-19? Lees er alles over op www.laatjevaccineren.be

Nieuwsoverzicht
vaccinatiecentrum

Openingsuren & contact

dienst Communicatie & Onthaal

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 60
e-mail
communicatie.onthaal@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Let op: alleen op afspraak!

Lees meer artikels over