naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Valentijnsactie huiskatten: vraag een kortingsbon aan!

29 december ’20 (di)
De cijfers liegen er niet om: in 2020 kwamen in de Limburgse asielen circa 4.000 katten binnen. Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Wist je dat een kattin tot drie nestjes per jaar op de wereld kan zetten? Ons bestuur geeft 50 kortingsbonnen weg.

Hoe kan je als katteneigenaar je verantwoordelijkheid opnemen?

Laat je huiskat of kitten tijdig onvruchtbaar maken. Sinds 2018 is het bij wet verplicht om elke kat geboren na 30 augustus 2014 te laten steriliseren of castreren en chippen en registreren. Sowieso geldt deze verplichting voor alle kittens vooraleer die verkocht of (gratis) weggegeven wordt gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Vanaf welke leeftijd kan een castratie?

Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd worden (als ze gezond zijn). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden. Integendeel, het risico op gezondheidsproblemen neemt daardoor toe. Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot.

Extra stimulans

Als extra stimulans geeft de gemeente 50 kortingsbonnen weg voor castratie van € 15,00 (kater) en € 25,00 (kattin).

Deze bonnen kunnen bij de dienst Milieu aangevraagd worden vanaf 14 februari 2021. De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2021 bij een dierenarts in Limburg. Maximaal 1 kortingsbon per gezin.

Nieuwsoverzicht
kittens

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur

Maak hier je afspraak

Lees meer artikels over