naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bordeaux huisvuilzakken kunnen gebruikt worden tot eind 2021

15 december ’20 (di)
Begin dit jaar dook de grijze huisvuilzak voor het eerst op in het straatbeeld. Deze nieuwe afvalzak uit gerecycleerd materiaal vervangt de bordeaux zak die Limburg.net in heel Limburg gebruikte.

Op het moment van de invoering van de grijze huisvuilzak was er nog geen duidelijkheid over de geldigheid van de bordeaux zakken. Het merendeel van de Limburgse gemeenten stapt in 2022 over naar een nieuw inzamelsysteem, daarom is de geldigheid van de oude bordeaux zak beperkt tot 31 december 2021. Er is geen inruilmogelijkheid voorzien.

Nieuwe afvalzakken voor nieuwe ophaling

Enkele maanden geleden werd beslist dat de afvalophaling in heel wat Limburgse gemeenten er vanaf 2022 anders zal uitzien. Dankzij het nieuwe Optimo-systeem kunnen vanaf volgend jaar alle afvalzakken in één vrachtwagen aan huis worden opgehaald.

De oude bordeaux huisvuilzak was niet geschikt voor deze manier van ophaling. Daarom werd bij de invoering van de nieuwe grijze zak al meteen werd gekozen voor een sluitingssysteem dat wel geschikt is. Ook de andere soorten afvalzakken (tuinafval en pmd) zullen worden aangepast aan deze nieuwe ophaling.

Nieuwsoverzicht
vuilzakken

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur

Let op: alleen op afspraak!

Lees meer artikels over