naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winkeldorp Tessenderlo profileert zich als gastgemeente Week van de Belgische mode

14 september ’20 (ma)
Tessenderlo wil de lokale modewinkels een boost geven na een moeilijk voorjaar door corona.

Sectorfederaties Mode Unie en Creamoda organiseren van 12 tot 18 oktober 2020 de tweede editie van de Week van de Belgische mode (WVDBM). Deze Week heeft als doel Belgische mode en haar modemerken in de kijker te zetten en breder bekend te maken. Het is belangrijk om bewustzijn te creëren over de voordelen van het kopen van Belgische mode en van de troeven van het shoppen in een lokale modewinkel.

Isolde Delanghe, directeur Mode Unie legt uit: ?Belgische mode heeft ongelofelijk veel te bieden en daar mogen we absoluut trots op zijn! Die boodschap willen we dan ook uitdragen met onze Week van de Belgische mode. In 2020 kunnen we rekenen op Tessenderlo , een gemeente die zich terecht profileert als een bloeiend lokaal handelscentrum. Na het moeizame voorjaar door corona zal onze campagne in het najaar volop kleur geven aan de modewinkels in Tessenderlo.?

Tessenderlo zet zich al jaren uitgebreid in de kijker als winkeldorp. ?Winkeldorp Tessenderlo is inmiddels een begrip in de streek. Door een goede samenwerking tussen het gemeentebestuur, de Lokale Handelsraad en de ondernemers zelf zetten we onze lokale handel het hele jaar door in de kijker. De samenwerking met Mode Unie en Creamoda voor de Week van de Belgische mode zal hier zeker toe bijdragen,? aldus Gie Reynders, voorzitter UNIZO Tessenderlo. ?Corona gooide ondernemers een bewogen jaar voor de voeten. Als lokale ondernemersorganisatie slaan we de handen dan ook meer dan ooit in elkaar om consumenten naar Looi te brengen.?

Ook burgemeester Fons Verwimp verwelkomt de WVDBM met open armen: ?We bewijzen met onze dorpskern dat Tessenderlo de naam ?winkeldorp? zeker waard is. Door de combinatie van diverse winkels en horeca bedient onze gemeente zowel de run- als de funshoppers. Daar bovenop is het gratis parkeren in het centrum een geapprecieerde meerwaarde. Als gemeentebestuur ondersteunen we onze lokale economie dan ook ten volle. Looienaars en inwoners van omliggende gemeenten kennen al langer de troeven van Tessenderlo. Met de Week van de Belgische mode zetten we dit voor iedereen in de kijker.?

De Looise deelnemende winkels aan de WVDBM zijn te herkennen aan de Belgische vlaggen in de etalage, een Belgische ballonnentoren voor de deur en een raamsticker met (Limburgs) campagnegezicht Virginie Claes.

?Winkeldorp Tessenderlo voorziet voor haar lokale shoppers 1.000 exclusieve tote bags met het WVDBM ontwerp van Axelle Rose Zwartjes, gecombineerd met het Winkelhier in Tessenderlo-logo. Die worden door de handelaars zelf gevuld met een lokale waardebon én een attentie voor de klanten. Dus zeker de moeite om te komen shoppen! Er worden, naast tal van acties, ook 200 WVDBM modebons van € 25,00 verloot om iedereen warm te maken voor de Week in ons Winkeldorp Tessenderlo,? sluit Gie Reynders af.

Op de foto zie je Chiel Sterckx van Unizo, burgemeester Fons Verwimp en Gie Reynders van de Lokale Handelsraad

Nieuwsoverzicht
week van de Belgische mode

Openingsuren & contact

dienst Communicatie & Onthaal

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 60
e-mail
communicatie.onthaal@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Maak hier je afspraak