naar top

Opnieuw inzameling asbest via de recyclageparken vanaf 11 augustus

01 juli ’20 (wo)
Sinds de start van de coronacrisis was het inzamelen van asbest via de recyclageparken tijdelijk niet mogelijk.

Asbest moet verplicht verpakt naar het recyclagepark Nu de inzameling van asbest op de recyclageparken opnieuw wordt opgestart veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Ook de huis-aan-huisophaling van asbest wordt opnieuw opgestart Net voor de start van de coronacrisis kondigde Limburg.net een nieuwe dienstverlening aan. Alle inwoners van Limburg en Diest kunnen dankzij deze nieuwe dienstverlening asbest laten ophalen in een container of een platenzak. Via een online platform op www.limburg.net/asbest kunnen zij dit eenvoudig online aanvragen en betalen.

Ook als ze het asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma kunnen ze een beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest. Zodra er voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar zijn wordt ook deze nieuwe dienstverlening opgestart. Aanvragen van een ophaling zal mogelijk zijn vanaf 11 augustus. De effectieve ophaling start op 1 september.

Een container kost 160 euro, een platenzak kost 20 euro. Bij elke ophaling moet er verplicht een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen worden aangekocht om het asbest veilig af te breken. Het pakket bevat ook een instructiefolder met de nodige informatie om de werken veilig te kunnen uitvoeren en het asbest correct te kunnen aanbieden voor de ophaling. Alle info over dit nieuwe aanbod is terug te vinden op www.limburg.net/asbest Bovenstaande informatie geldt enkel voor de recyclageparken van Limburg.net. Voor de recyclageparken in het beheer van de gemeente kunnen andere regels gelden.

Nieuwsoverzicht
asbest

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Let op: dienstverlening alleen op afspraak!