naar top

Vrijwilligersnetwerk Tessenderlo Helpt

25 juni ’20 (do)
Het bestuur startte in maart met een vrijwilligerswerking. Kwetsbare mensen die het moeilijk hebben met boodschappen of eenzame mensen willen we ondersteunen. Behoor jij tot een kwetsbare groep en heb je hulp nodig? Heb je nu wat meer tijd over die je nuttig wilt besteden? Kijk op Tessenderlo Helpt.

De coronacrisis heeft een nooit geziene impact op onze samenleving. Samen met de gemeenteraad en over de politieke grenzen heen, samen met onze ambtenaren, verzorgend personeel en de lokale politie willen wij je zo goed mogelijk door deze crisis leiden, met raad en daad maar ook met correcte informatie.

Maatregelen van de overheid

De maatregelen van de federale overheid brengen wij samen met jou in de praktijk. De strijd tegen het coronavirus kunnen we namelijk alleen maar winnen als we ons allemaal strikt aan de afspraken houden.

In deze uitzonderlijke tijden vragen we iedereen om solidair te zijn. Jouw gedrag kan levens redden. Samen zijn we niet alleen sterk, in deze coronatijden moeten we ook samen verstandig zijn.

Alleen op afspraak

Omwille van de coronamaatregelen kunnen wij niet anders dan onze gebouwen sluiten voor het grote publiek, maar dat wil niet zeggen dat we niet blijven werken. Onze ambtenaren blijven plichtsgetrouw en blijven ten dienste staan van de bevolking, maar alleen op afspraak.

Door de verpleeg- en zorgkundigen in WZC Heuvelheem, door de maaltijdbezorgers, de maatschappelijk werkers van de Sociale dienst en al onze personeelsleden wordt prachtig werk geleverd. Hun inzet is indrukwekkend en bewonderenswaardig. Daarvoor zijn we hen bijzonder dankbaar.

Onze huisartsen en apothekers staan eveneens in de vuurlinie. Zij zorgen voor jouw en onze gezondheid in vaak moeilijke omstandigheden.

De scholen in Tessenderlo, kinderopvang Pinokkio, de crèches en onthaalouders staan paraat om kinderen op te vangen. Maar probeer eerst zelf te zorgen voor opvang, want ook hier geldt een heel belangrijk principe bij besmettingsgevaar: zo weinig mogelijk contact.

Winkelen

In ons dorp blijven de bakkers, slagers en supermarkten open. Elke winkel heeft voorzieningen getroffen om het winkelen zo veilig mogelijk te maken.

We rekenen op je gezond verstand: koop wat je nodig hebt, maar ga niet hamsteren. Er is geen reden tot paniek, er is genoeg voor iedereen.

Tessenderlo is een gemeente van zelfstandigen en horecamensen en die hebben het momenteel hard te verduren. Ik hoop dat, wanneer deze situatie achter de rug is, iedereen massaal onze lokale economie er bovenop zal helpen.

Informatie

Deze situatie zorgt voor een onvoorstelbare stroom van informatie en geruchten. Niet alles wat je leest is juist. Laat je niet gek maken, maar informeer je goed via de officiële kanalen van de overheid. Je vindt alle informatie op www.info-coronavirus.be.

De strijd tegen het coronavirus vraagt een inspanning van iedereen, maar ook van iedereen persoonlijk. Wij rekenen op je burgerzin. Blijf rustig en waakzaam, volg de richtlijnen op en zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Hulp nodig? Hulp geven?

Onze diensten zijn gestart met een vrijwilligerswerking. Kwetsbare mensen die het moeilijk hebben om boodschappen te doen of mensen die eenzaam zijn willen we ondersteunen.

Behoor jij tot een kwetsbare groep en heb je hulp nodig? Of heb je nu wat meer tijd over die je nuttig wilt besteden?

website: Tessenderlo Helpt!

telefoon: 013 35 33 60 tijdens contactmomenten

e-mail: info@tessenderlo.be

Contactmomenten

  • elke voormiddag 09.00-12.00 uur
  • maandagavond 16.30-19.00 uur
  • woensdag 13.30-16.00 uur
Nieuwsoverzicht