naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Energiepremies 2018

16 februari ’18 (vr)
Ook in 2018 kan je genieten van energiepremies, fiscale voordelen en een energielening.

In Vlaanderen worden in 2018 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.

 • Je kunt een energielening tot € 25.000 aanvragen via Duwolim (www.duwolim.be, 089 77 81 29) om je energiebesparende investeringen te financieren.
  Met een energielening kun je werken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning.
  Je kunt maximum € 25.000 lenen.
  Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 10 jaar. In principe bedraagt de intrest 2 %. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen, is de lening renteloos.

Meer informatie over de energielening vind je op www.energiesparen.be/energielening.

 • Het pakket energiepremies (dak- zoldervloerisolatie, vloer- kelderisolatie, muurisolatie, hoogrendementsbeglazing, condensatieketel, zonneboiler, warmtepomp) wordt toegekend en uitbetaald door netbeheerder Infrax. De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie.
  Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert, werd vorig jaar de totaalrenovatiebonus (BENO-PASS) ingevoerd.

 • De gemeentelijke premies – 20% op het premiebedrag dat Infrax uitbetaalt – worden nog steeds automatisch toegekend en moeten niet aangevraagd worden.

 • Bij een E-peil voor nieuwbouw van maximaal E30 krijg je automatisch een korting van 50% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van maximaal E20 bedraagt de korting 100 % op de onroerende voorheffing, ook gedurende 5 jaar. Voor Ingrijpende Energetische Renovaties (IER) werd er eveneens een korting op de onroerende voorheffing ingevoerd bij een E-peil van maximaal E90 (5 jaar – 50% korting) en maximaal E60 (5 jaar – 100% korting).

Belangrijke wijzigingen voor de premies in 2018

 • De premie van de netbeheerder voor spouwmuurisolatie wordt verlaagd van € 6,00/m² naar € 5,00/m².

 • In 2019 verwacht men een verdere daling van een groter aantal premies. Wees er dus snel bij en geniet dit jaar nog van de hogere premies.

 • Een verstrenging van de voorwaarden inzake aannemers, productspecificaties en technische installaties die kwam er al en zal nog verder worden doorgezet.

 • De bedragen inzake het gezamenlijk belastbaar inkomen – belangrijk voor de renovatie- verbeterings- en aanpassingspremie – werden uiteraard geïndexeerd.
Nieuwsoverzicht
logo

Openingsuren & contact

Afdeling Milieu

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over