naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 27 februari

04 maart ’20 (wo)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Algemene vergadering buurtinformatienetwerken

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een constructieve samenwerking tussen de burgers van een bepaalde buurt in de gemeente en de lokale politie, met ondersteuning van het gemeentebestuur. Het doel van een BIN is het verhogen van de veiligheid en de leefkwaliteit in een bepaalde buurt door het opzetten van communicatiestructuren tussen politie en burger.

In Tessenderlo zijn er ondertussen tien BIN’s en een elfde BIN is in oprichting. Bij de oprichting van het eerste BIN werd door de politiezone vastgelegd dat er jaarlijks een algemene vergadering wordt samengeroepen voor de BIN-leden. Omdat er ondertussen heel wat BIN’s en BINleden zijn, wordt er gekozen om één algemene vergadering te organiseren voor alle BIN’s samen.

De vergadering vindt plaats op donderdagavond 2 april in cultuurhuis/De Griffel. De meer dan vierhonderd BIN-leden ontvangen binnenkort een officiële uitnodiging om in te schrijven voor deze algemene vergadering.

Nieuwe poetsmachine voor zwembad De Vloetlijn

De poetsmachine van zwembad De Vloetlijn is defect. Omdat er door het intensieve gebruik van het toestel jaarlijks hoge kosten zijn en heel wat onderdelen al eens werden vervangen, besliste het bestuur om een nieuwe poetsmachine aan te kopen bij de firma Verpa voor een bedrag van € 1.685,00 exclusief BTW.

Opnieuw buitenspeeldag in ‘t Kraanhof

Op woensdag 22 april, tussen 13.00 en 17.00 uur, wordt in heel wat Vlaamse steden en gemeenten voor de 12e keer een buitenspeeldag georganiseerd. Het initiatief van KetNet, VTM-KZoom, Nickelodeon en de Vlaamse overheid wil kinderen aanzetten om meer buiten te sporten en spelen. Ook de Jeugd- en de Sportdienst van Tessenderlo organiseren dit jaar weer leuke activiteiten in gemeentelijke speeltuin ’t Kraanhof. Meer informatie lees je later op deze website.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur