naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 20 februari

25 februari ’20 (di)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Sociaal huis werkt samen met Depot Margo

Depot Margot helpt mensen in armoede voordelig aan gezonde voeding en kwaliteitsvolle producten voor (onder andere) verzorging, onderhoud en schoonmaak. De verdeling ervan gebeurt, met de steun van bedrijven en besturen, via sociale diensten, sociale kruideniers en hulpverleningsorganisaties. Het is een initiatief van Rimo Limburg.

Sociaal Huis Tessenderlo werkt met Depot Margo samen voor de voedselverdeling via Het Loois Hulphuis en Sint-Vincentius Ham en betaalt daarvoor een abonnementsbijdrage van € 0,15 voor elke inwoner en € 0,10 per kilo groenten en fruit afgehaald in het voorgaande jaar.

Bewoners WZC Heuvelheem met vakantie

Sinds enkele jaren gaan de bewoners van WZC Heuvelheem in het voorjaar met vakantie. Na enkele keren in zorgverblijf Hooidonk in Zandhoven, trokken ze vorig jaar naar de kust.

Op vraag van de vakantiegangers wordt er dit jaar opnieuw voor het zorgverblijf in Hooidonk gekozen. Dit jaar trekken de bewoners, die zich hiervoor inschrijven, naar Zandhoven van 25 tot 29 mei.

De foto’s van vorig jaar kan je hier bekijken.

Well@school in samenwerking met Arktos

Tessenderlo sluit een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Arktos. Vroeger werd er al samengewerkt met Arktos voor projecten met secundaire scholen over bijvoorbeeld pesten op school en opleiding en intervisie voor leerkrachten.

Met de nieuwe overeenkomst wordt er vooral gemikt op het welbevinden van leerlingen en leerkrachten. Het aanbod wordt ook opengetrokken naar basisscholen. De nieuwe overeenkomst geldt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

Lokaal bestuur Tessenderlo neemt opnieuw deel aan zwerfvuilactie

Op 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw een zwerfvuilactie. In het verleden namen hieraan veel Looise jeugdverenigingen en scholen deel. Ook dit jaar zal het door de verengingen en scholen opgehaalde zwerfvuil een week lang “tentoongesteld” worden op het marktplein. Op die manier wil het bestuur duidelijk maken, hoe groot het zwerfvuilprobleem in onze gemeente is.

Daarnaast zal er opnieuw een register in het gemeentehuis liggen waarin iedereen z’n engagement voor een beter klimaat kan neerschrijven. Ook in de scholen wordt het register enkele dagen aangeboden zodat leerlingen de kans krijgen om hun klimaatbeloftes te noteren.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur