naar top

Laat je verslinden door de Pop-up Expo "Wolven in Limburg"

13 februari ’19 (wo)
Van 8 maart tot 26 april 2020 kan je in het Bosmuseum terecht voor de pop-up-expo “Wolven in Limburg”.

Via deze reizende tentoonstelling – een initiatief van Natuur en Bos, natuurgebieden Duinengordel, Bosland en Kempen-Broek en het Provinciaal Natuurcentrum – kom je meer te weten over de aanwezigheid van wolven in Limburg. Je krijgt er antwoord op vragen als: Hoe kan je wolven herkennen? Wat eten ze? Wat betekent de terugkeer van de wolf? Waarom kiezen ze voor Limburg? Op basis van ervaringen uit het buitenland worden tips gegeven over hoe mens en dier met elkaar kunnen samenleven en hoe je als veehouder je vee kan beschermen.

Een belangrijke doelgroep zijn kinderen. Voor hen zet de expo onder andere in op interactie en educatie en worden de zintuigen geprikkeld.

De initiatiefnemers rekenen er dan ook op dat heel wat scholieren de expo zullen bezoeken.  Ook Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, krijgt een plaats in deze tentoonstelling.

De toegang is gratis voor iedereen. Wie wil kan een gids boeken. Daarvoor betaal je € 35,00 (groepen van maximaal 25 personen) voor een rondleiding van ongeveer één uur. Scholen kunnen de expo gratis boeken.

Boeken via bosmuseum@gerhagen.be

Bosmuseum Gerhagen, Zavelberg 10.
Alle dagen open van 13.45 tot 17.00 uur.

Nieuwsoverzicht
wolf

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over