naar top

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 19 december

20 december ’19 (vr)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Terug- en vooruitblik Volkstuintjes Tessenderlo

Het voorbije jaar waren de volkstuintjes succesvol. Alle tuintjes waren verhuurd voor het hele jaar en er staan drie personen op de wachtlijst. Het harde werk van alle tuinders had een mooie oogst tot gevolg.
Het afgelopen jaar werd de haag rechts van de volkstuintjes vervangen door een ecologische schutting. In 2020 wordt naast deze schutting een strook worteldoek gelegd om het onkruid tegen te gaan. De paden zullen dan ook opnieuw bedekt worden en de rotte planken, die de tuintjes indelen, worden vervangen.
Tot slot: de volkstuintjes bestaan in 2020 vijf jaar en dat wordt gevierd!

OCMW Tessenderlo werkt samen met De Roode Veter

De Roode Veter is een organisatie die een bijdrage wil leveren om tegen 2025 iedere werkwillige aan het werk te krijgen. Deze organisatie biedt cliënten van het OCMW die het leefloon ontvangen gratis een tweedaagse opleiding aan. Tijdens deze opleiding krijgen de deelnemers zicht op hun sterktes en zwaktes en op welke jobs voor hen wenselijk en haalbaar zijn.

Er wordt een persoonlijk ontwikkelingsplan opgemaakt en aan hun sociale vaardigheden gewerkt.

Na de opleiding gaat de Roode Veter op zoek naar potentiële werkgevers. Meer informatie/ www.roodeveter.com

Herinrichting Biesdelle

Aquafin wil in het kader van een lokaal pact gaan werken aan een verbinding vanaf de Sportlaan tot Biesdelle waardoor de centrale lijn van Biesdelle opengebroken wordt.

Het bestuur wil de aanliggende straten opnemen in dit project.
De omgeving wordt verfraaid met als doel het hemelwaterplan te integreren en een optimaler groen- en waterbeleid uit te werken. Hiervoor wordt een inspraakvergadering voor bewoners georganiseerd in de loop van januari 2020.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur