naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 12 december

17 december ’19 (di)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Tessenderlo investeert in rolstoelfiets en duofiets voor woonzorgcentrum Heuvelheem

Tijdens de vakantie van enkele bewoners in zorgverblijf Hooidonk in Zandhoven werd er enthousiast gebruik gemaakt van de rolstoelfietsen en duofietsen. Daar ontstond het idee om dit soort fietsen ook voor het woonzorgcentrum te voorzien.

In oktober werden een rolstoelfiets “Veloplus” en een duofiets Fun-2-Go voor twee weken in het Heuvelheem uitgetest. De test werd positief geëvalueerd door bewoners, familie en medewerkers. De fietsen bieden meer en betere mogelijkheden om actief te blijven en te bewegen en dit heeft een goede invloed op het welbevinden en het welzijn van de bewoners.

Het bestuur besliste daarom deze rolstoelfiets en duofiets aan te kopen voor € 12.757,37 exclusief BTW.

Gevaarlijke bomen worden gekapt

De firma Bosontginning Danny startte begin deze maand met noodzakelijk kap- en freeswerken van zieke of afgestorven bomen in Tessenderlo.
Ondertussen werden er extra onveilige situaties gemeld door een beschadigde eik op Schoterheide en een rij hoge dode naaldbomen in de Wolbergenstraat.
Na een controle ter plaatse, werd beslist om ook deze risicobomen tijdens de kapwerken mee te verwijderen.

Ook acties tegen de cultuurbesparingen in cultuurhuis

De voorbije weken was er veel te doen om de geplande besparingen van 60% op projectsubsidies in de cultuursector. Deze subsidies zijn noodzakelijk voor kunstenaars. Ook in het cultuurhuis krijgen deze makers een warme thuis en de nodige kansen.
In het seizoen 2019-2020 staan er in het cultuurhuis heel wat producties die gemaakt worden met een projectsubsidie. Deze besparingen hebben dus ook invloed op het aanbod van ons cultuurhuis en legt een nog grotere druk op de lokale budgetten voor cultuur. Daarom toont het cultuurhuis zich solidair. De komende weken zal het gele vlak, dat dit protest kenmerkt, ook op de online media van ons cultuurhuis verschijnen. Ook een aantal boeken zullen voor 60% gekaft worden met geel papier. Verder zal het publiek van het cultuurhuis na een voorstelling op het podium gevraagd worden om het protest mee stem te geven.

Kampvervoer 2020 door externe firma’s

Voor 2020 wordt het kampvervoer uitbesteed aan externe firma’s. Een chauffeur van de dienst VDW wordt back-up voor uitzonderlijke gevallen zoals bijvoorbeeld wanneer de firma’s niet beschikbaar zijn of als er alleen tenten opgehaald moeten worden bij de uitleendienst kampeermateriaal in Zaventem.
Het bestuur investeert op die manier een kleine € 9.000,00 extra in het Looise jeugdwerk, naast de gebruikelijke subsidies.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur