naar top

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 21 november

25 november ’19 (ma)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Tessenderlo mobiel vervoert inwoners van Schoot en Engsbergen naar de markt

Het vast bureau keurde tijdens de zitting van 21 november een nieuw project goed: “Tessenderlo mobiel”

Uit onderzoek blijkt dat Engsbergen en Schoot het moeilijkst met het centrum van onze gemeente in verbinding staan via het openbaar vervoer. Met het project wil het sociaal huis inwoners mogelijkheden bieden om ook deel te nemen aan het sociale leven in  het centrum.

Een busje zal wekelijks, op maandagvoormiddag, van cultuurhuis de kriekel en cultuurhuis ’t Goor naar het centrum van Tessenderlo rijden. Op die manier kunnen mensen een bezoek brengen aan de markt, het gemeentehuis of het cultuurhuis. Wie het busje wil gebruiken, moet daarvoor vooraf telefonisch inschrijven. Een enkele rit kost € 3,00. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis mee. Wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, betaalt € 1,50 per rit.

De dienst Projectwerking zal dit project nu verder uitwerken en vervolgens invoeren. Meer informatie over hoe je moet reserveren en wanneer het busje precies rijdt, volgt wanneer het project officieel van start gaat.

Kerst in Looi

Ook deze eindejaarsperiode siert een kerstboom van 11 meter de markt. De aankoop van de boom werd gegund aan SPRL Pépinières CBL uit Manhay (provincie Luxemburg) voor een bedrag van € 1.144,80.

Eerder werd ook al beslist dat er van 6 december tot en met 10 januari een kerststal geplaatst wordt op de markt in het centrum en in Engsbergen.

Gingko-boom uit Hiroshima op Hoogveld

Mayors for Peace, een internationaal netwerk van steden en gemeenten waarvan ook Tessenderlo lid is, schonk onze gemeente een zaailing van de Gingko-boom uit Hiroshima.

De moederboom staat in de tuinen van Shukkelen, een landschapsdomein op 1.370 meter van het middelpunt van de atoominslag op 6 augustus 1945. Met deze schenking, wenst het project Mayors for Peace, onze gemeente vrede toe.

De zaailing is momenteel ongeveer één meter hoog en zal worden gepland bij de graven van de oorlogsveteranen op het Hoogveld.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over