naar top

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 14 november

19 november ’19 (di)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Renovatie Finse piste

Het gemeentebestuur besliste om de Finse piste in het sportpark grondig te renoveren. Met de renovatie komt er hopelijk ook een oplossing voor de plassen die er op sommige plaatsen in nattere perioden blijven staan. Eerst wordt het verteerde haksel en het oude doek verwijderd. Daarna wordt er een soort drainage voorzien. Daarbovenop komt een steenslagfundering en een nieuw geotex doek. Ook de verzakte boordstenen worden teruggelegd. Tot slot wordt er een dikke laag kokosschilfers voorzien. Die schilfers zijn veel duurzamer dan houtwortelhaksel. Houtwortelschilfers moeten om de twee jaar volledig vervangen worden, maar kokos gaat tot 7 jaar mee.

Lokaal bestuur werkt in 2020 opnieuw samen met de Winning en Wijk-werken

Samen met de gemeentebesturen van Lummen, Herk-de-Stad, Ham, Leopoldsburg, Heusden-Zolder, Beringen en Halen sluit lokaal bestuur Tessenderlo een nieuwe overeenkomst af met maatwerkbedrijf de Winning. De Winning zorgt voor duurzame tewerkstelling en geeft opleiding aan mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen. Het bestuur sloot een overeenkomst af voor het uitvoeren van activiteiten in natuur-, bos- en landschapsbeheer.

Met dezelfde gemeenten wordt ook een samenwerking voor Wijk-werken afgesloten. Ook dit project richt zich op werkzoekenden met een grote afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Momenteel worden er bijvoorbeeld Wijk-werkers ingezet in het cultuurhuis en in het dienstencentrum.

Hier lees je meer over Wijk-Werken.

Zwembadtraining brandweer in de Vloetlijn

Ook dit jaar mag de Looise brandweer zwembad De Vloetlijn gratis gebruiken voor hun zwembadtrainingen. Dit gebeurt op vier zondagvoormiddagen, verspreid over het jaar.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over