naar top

Hondenlosloopbos

25 november ’19 (ma)
Eind augustus werd de losloopzone voor honden in Gerhagen officieel ingehuldigd. Er was ook een hondenwandeling die georganiseerd werd door hondenclub De Drie Linden.

Gebruik van een hondenlosloopzone

Veel hondeneigenaars zien een hondenlosloopzone als een handige manier om hun hond vlug zijn dagelijkse beweging te gunnen, maar dat is fout. Dit was ook een van de bevindingen van een eindwerk van een studente aan het Agro- en Biotechnologie Groenmanagement van PXL Hasselt.

Je moet altijd eerst vooraf een rondje wandelen met de hond – aan de lijn natuurlijk - om zo zijn energie te laten verbranden. Dan is hij rustiger als hij aan de losloopzone komt en zal hij andere honden minder storen. Dat is een van de belangrijkste regels als je naar een hondenlosloopzone gaat.

Zodra je in het losloopbos bent, is het belangrijk dat het baasje het gedrag van z'n hond in de gaten houdt. De hond tijdig laten rusten bij een spel of schaduw opzoeken is belangrijk, maar ook nagaan of de hond niet probeert te ontsnappen of andere mensen of honden lastigvalt blijven noodzakelijk. Met andere woorden: hou steeds een oogje in het zeil!

Nieuwsoverzicht
hond

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over