naar top

Meevaren met de Milieuboot op het Albertkanaal vanuit Tessenderlo

25 november ’19 (ma)
De Milieuboot vaart op zondag 8 maart na vier jaar opnieuw door je regio op het Albertkanaal, met op- en afstapplaats in Tessenderlo.

Een unieke kans om samen met je familie, vrienden of vereniging op een interactieve manier kennis te maken met de waterloop in eigen streek.

De educatieve milieuboottochten zijn een initiatief van De Milieuboot vzw, die zich via verschillende activiteiten inzet voor een duurzaam en integraal waterbeheer van onze Vlaamse rivieren en kanalen.

Tijdens de drie uur durende tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je helpt bij het bepalen van de waterkwaliteit van de waterloop waar je op vaart. Je ontdekt waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn”, aldus Riet Van Mieghem, projectleider van De Milieuboot vzw.

De tocht vindt plaats op zondag 8 maart van 14.00 tot 17.00 uur en start en eindigt in Tessenderlo aan de Albertkade (onder voorbehoud).

De kostprijs is € 8,00 voor een volwassene en € 4,00 voor een -18 jarige.
Inschrijven is verplicht.

www.milieuboot.be

Nieuwsoverzicht