naar top

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 7 november

14 november ’19 (do)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Lokaal bestuur stelt vrachtwagen ter beschikking in functie van verkeerslessen

De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo organiseert voor de Looise scholen lessen over verkeersveiligheid. Eén van de punten die daarbij aandacht krijgt is de dode hoek van een vrachtwagen. Het gemeentebestuur gaf toestemming aan de dienst Veiligheid, Dienstverlening en Werken om hiervoor hun vrachtwagen uit te lenen aan de lokale politie. Zo wordt tijdens deze verkeerslessen het probleem concreet gemaakt en kunnen de leerlingen zelf zien hoe gevaarlijk het is in de buurt van een vrachtwagen.

Ruimen van bladeren

Tijdens de herfst- en winterperiode moet het gemeentebestuur instaan voor het ruimen en afvoeren van bladeren op openbaar domein.

Deze opdracht werd, op basis van de beste prijs, gegund aan AWB Schots nv uit Halen. De totale prijs voor het ruimen en afvoeren van bladeren wordt geschat op € 11.843,00, exclusief BTW.

Nieuwsoverzicht