naar top

Beslissingen lokaal bestuur Tessenderlo - 17 oktober

23 oktober ’19 (wo)
Wil je weten waarmee het lokaal bestuur van jouw gemeente bezig is? Hier lees je elke week een kort verslag over beslissingen die door het college van burgemeester en schepenen of het vast bureau werden genomen.

Samenwerking met Rode Kruis Tessenderlo verlengd

Sinds 2009 is Tessenderlo een hartveilige gemeente. Het bestuur werkt daarvoor samen met Rode Kruis Tessenderlo. Zo betaalt het bestuur jaarlijks AED cursussen die door het Rode Kruis worden gegeven aan geïnteresseerde burgers én aan de laatstejaars studenten van het middelbaar onderwijs van alle Looise scholen.

Door de overeenkomst te verlengen belooft het bestuur om zich opnieuw twee jaar lang in te zetten als Hartveilige gemeente.

Hier kan je meer lezen over Tessenderlo als hartveilige gemeente.

Ontwerpopdracht omgeving en architectuur Kraanhof gegund

Het bestuur gunde het ontwerpen van de omgeving en de architectuur van het Kraanhof, op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding, aan de economisch meest voordelige aanbieder: Q-bus architectengroep uit Lummen voor een bedrag van € 97.933,88 exclusief BTW.

Ook de heraanleg van de parking en de toegangsweg van 't Kraanhof langs de Neerstraat werd ondertussen gegund aan de economisch meest voordelige bieder: Claes bvba uit Herk-de-Stad voor een bedrag € 53.127,15, exclusief BTW. 

Slagwerkensemble onder leiding van Geert Helsen concerteert in Slovenië en Wenen

Na het behalen van hun vijfde prijs summa cum laude ("met het hoogste lof") op het Internationaal Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt wordt het slagwerkensemble onder leiding van Geert Helsen uitgenodigd om te concerteren in Slovenië en Wenen.

Het is een hele eer om uitgenodigd te worden omdat enkel die ensembles die "summa cum laude" behaalden uitgenodigd worden. Bovendien is dit een mooie beloning voor de onwaarschijnlijke vijf opeenvolgende summa cum laudes die het ensemble al behaalde. Proficiat!

Concessie ’t Goor toegewezen

De concessie van ’t Goor wordt opnieuw toegewezen aan de huidige uitbater Onno Cai.

BKO Pinokkio erkend als werkplek duaal leren

Na woonzorgcentrum Heuvelheem wordt nu ook de vestiging in Hulst van Kinderopvang Pinokkio door het sectoraal partnerschap lokale besturen erkend als werkplek duaal leren. Bij duaal leren combineer je leren in een onderneming met leren op school of bij een centrum voor deeltijds onderwijs. In samenwerking met Campus Russelberg zal de eerste kandidaat bij Pinokkio nog dit schooljaar starten.

Beperkte hernummering Beekstraat

De inwoners van de huizen gelegen in de Beekstraat 9 met bijkomende letter ondervinden problemen met hun postbedeling en klopten hiervoor bij het gemeentebestuur aan. Het bestuur besliste daarom om nog dit jaar een beperkte hernummering te doen. Een beperkte hernummering heeft alleen invloed op de bewoners van nummer 9 met bijkomende letter en nummer 11.

Het bestuur kiest voor een beperkte hernummering omdat het wijzigen van een huisnummer heel wat administratieve gevolgen heeft: een administratieve verhuis mét wijziging van de elektronische identiteitskaart. Deze wijziging is gratis omdat het initiatief uitgaat vanuit het bestuur. Bovendien moeten de inwoners hun werkgever, postkantoor, verzekeringsmaatschappijen, verschillende bedrijven in functie van facturatie, … op de hoogte brengen van deze wijziging.

De inwoners ontvangen binnenkort hun nieuwe huisnummer van het gemeentebestuur.

Verkoop gemeentelijke bouwgronden Schoorstraat fase 2

32 kandidaat-kopers voor de 22 gemeentelijke bouwgronden in de Schoorstraat meldden zich tussen 15 juli en 13 september. Zij werden op basis van het reglement en de toewijzingsnormen gerangschikt op datum van 17 oktober 2019.

De kandidaten worden de komende dagen vervolgens, in volgorde van de opgemaakte rangschikking, uitgenodigd om een bouwgrond te kiezen en definitief tot aankoop over te gaan.

Nieuwsoverzicht
CBS

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur

Lees meer artikels over