naar top

Kindergemeenteraad in Tessenderlo

30 september ’19 (ma)
Onlangs besliste het college van burgemeester en schepenen dat er een kindergemeenteraad opgericht mag worden. De Jeugddienst werkte dit project uit.

18 en 19 september gingen schepen van Jeugd Karolien Eens en de Jeugddienst langs de vijfdes en zesdes van de Looise basisscholen om hen warm te maken voor de kindergemeenteraad. Na een geanimeerde uitleg was het enthousiasme alvast heel groot bij de kinderen!

Tijdens de derde week van oktober mogen alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar hun stem uitbrengen. Elke leerling kiest van elk leerjaar één kandidaat.

Per school worden de twee kinderen met de meeste stemmen verkozen. De kindergemeenteraad wordt met een officiële eedaflegging tegenover de burgemeester en schepenen, geïnstalleerd.

Verkiezing van de kinderburgemeester

Op de eerste vergadering kiezen de kindergemeenteraadsleden de kinderburgemeester in twee stemrondes. Elke kandidaat noemt drie kernpunten en maakt in één zin duidelijk waarom zij een goede kinderburgemeester zouden zijn. Daarna wordt er gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen krijgen nog één kans om te overtuigen. De raad stemt opnieuw en verkiest de kinderburgemeester.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Nieuwsoverzicht
sjerp

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Vismarkt (cultuurhuis/het LOO)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 67 76 31
e-mail
jeugddienst@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur