naar top

LSM financiert klimaatbomen in Tessenderlo

05 oktober ’19 (za)
Met de klimaatverandering in gedachten biedt Limburg Sterk Merk (LSM), in overleg met het provinciebestuur, aan de Limburgse gemeenten de mogelijkheid om extra bomen te planten in hun kernen en woongebieden. Lees in dit bericht meer over het project "klimaatbomen".

Limburg Sterk Merk (LSM) is een Limburgse stichting van openbaar nut die de economische, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Limburg wil bevorderen. Ze ondersteunen daarom niet-rendementsgebonden projecten die een bijdrage leveren aan een evenwichtige ontwikkeling van de provincie.

LSM stelt voor het project “klimaatbomen” € 1.000.000,00 ter beschikking. Limburgse gemeenten kunnen een subsidie aanvragen bij LSM van maximaal € 350,00 per boom. De gemeenten krijgen dit bedrag niet zomaar. Ze moeten minstens hetzelfde bedrag zelf inbrengen voor het aanplanten van extra bomen in kernen en woongebieden.

Het bedrag van € 1.000.000,00 wordt door LSM verdeeld tot een maximum bedrag per gemeente bepaald volgens een verdeelsleutel op basis van het aantal inwoners, met een minimum van € 1.000,00 per gemeente. Voor Tessenderlo bedraagt het maximale subsidiebedrag € 21.207,00.

De gemeentelijke Groendienst gaat nu een subsidiedossier maken waarbij de meest geschikte locaties en boomsoorten uitgekozen worden.

Wil je meer weten over welke bomen goed zijn voor ons klimaat? Lees het hier.

Nieuwsoverzicht
foto

Openingsuren & contact

dienst Secretariaat

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 70
e-mail
secretariaat@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over