naar top

Week Van Het Bos

18 september ’19 (wo)
Tussen 13 en 20 oktober is het weer zover: iedereen het bos in! De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor iedereen aantrekkelijk.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan... buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Wat is er zoal te doen?

In of vanuit het Bosmuseum

Herfstwandeling, woensdag 16 oktober, 14.00-17.00 uur

In de week van het bos verdient het bos ook zijn ‘eigen’ wandeling. Het bos bereidt zich voor op de winter. Tijdens deze wandelingen bekijken we allerlei facetten van het bos en het leven in het bos ( kleuren van de bladeren, dood hout, soorten bomen, paddenstoelen, enz.).

Paddenstoelenwandeling, zondag 20 oktober, 14.00-17.00 uur

Het paddenstoelenseizoen is voor heel wat mensen een zeer boeiende periode in het natuurjaar. Hopelijk zijn de weersomstandigheden gunstig om er een boeiende paddenstoelenwandeling van te maken en u kennis te laten maken met het mysterieuze leven van de zwammen.
Samenkomst: Bosmuseum
Op zoek naar de Fluisterschat en wie maakt de mooiste tekening?
Het moeten niet altijd fopeieren zijn! Maak jij de mooiste tekening over ‘Het Bos’? Breng deze dan mee, geef ze af aan de infobalie en ga verder op zoektocht naar de Fluisterschat doorheen het Bosmuseum.

Bosmuseum: van zondag 13 tot en met zondag 20 oktober van 10.30-17.00 uur 

In de klas

Gaan de leerlingen straks ook ravotten in het bos? Tussen 13 en 20 oktober dagen we de leerlingen uit om spelenderwijs te leren in en over het bos. De Week van het Bos is meteen dé gelegenheid om bos en natuur in de klas te brengen. Dit kan altijd gecombineerd worden met een al dan niet begeleid bezoek in Gerhagen of het Bosmuseum.

Ben jij juf of meester? Dan vind je hier nog interessante informatie!

Nieuwsoverzicht
Bos

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Bosmuseum - Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over