naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Trailerparking Paepehoeve

13 september ’19 (vr)
Aan de Paepehoeve in de straat Belledreef werd een toeristische trailerparking gerealiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), provincie Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK).

Samen met Jan Reeckmans van Stal Paepehoeve heeft het gemeentebestuur geïnvesteerd in een betere paardenweide, de aanleg van een publieke poel voor paarden (en honden) en een picknickplek aan de startplaats van de ruiterroute.

Dat is een voorbeeld van wat het project ‘Samen op een goei wei’ van Regionaal Landschap Lage Kempen wil bereiken. Met dit project willen we de biodiversiteit in het landschap verhogen en daarvoor gebruikmaken van de vele paardenweides.

Hiervoor werden er 6.800 meidoorns en 800 haagbeukjes aangeplant die nu de rijpiste omsingelen. De aanleg van een pad rondom de weides en het inzaaien van een kruidenrijk grasland staan nog op het programma. “De parking aan de toegangspoort voor het Merodegebied werd speciaal ingericht voor trailers. Na hun tocht kunnen de paarden een bad nemen in de poel. Eigenaars kunnen rustig uitrusten op de picknickbank en we hopen hen te inspireren via het infobord tot het inrichten van een ‘goei wei’”, zegt burgemeester Fons Verwimp.

Limburg is met 37.000 paarden, 52 maneges en een sterk uitgebouwd ruiternetwerk een echte paardenprovincie.

 

Nieuwsoverzicht
Paepehoeve

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur

Lees meer artikels over