naar top

Word jij onze nieuwe kringloopkracht?

13 september ’19 (vr)
Klinken de woorden groen, natuur, milieu en klimaat jou als muziek in de oren? Gaat jouw hart sneller slaan van de biologische kringloop? En sta je te popelen om al die kennis te delen met anderen? Dan ben jij de enthousiaste kringloopkracht die wij zoeken!

Uithangbord zijn voor kringlooptuinieren in Limburg, zegt dat je wel iets? Voeg je dan snel bij ons team.

Limburg.net heeft (in samenwerking met de gemeenten) een uitgebreid netwerk van kringloopkrachten in Limburg en Diest. Dag in dag uit zetten zij zich in om de kringloopgedachte te verspreiden.

Wat moet je precies doen?

Jouw passie delen met anderen. Dat is alles wat we vragen. Hoe? Tal van mogelijkheden!

Wat dacht je van lesgeven over composteren in de lagere school? Of handige tips geven aan particulieren over beter omgaan met compost en snoeiafval in de tuin?

Spreek je liever voor een groter publiek? Geen probleem! Vertel het kringloopverhaal op een infostand of geef een demonstratie over composteren, hakselen en vlechten.

Eerder een doe-het-zelver? Bouw insectenhotels of compostbakken!

Of of of … de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat, waar, wanneer en hoe bepaal je zelf. Zolang het maar gebeurt met de nodige dosis enthousiasme!

In Tessenderlo is er een goedwerkende compostmeesterwerking onder de naam Loois Jerommeke. Iedereen is welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan deze werking. Loois Jerommeke heeft een demoplaats in Hulst: Gettendonk.

Limburg.net zorgt voor de juiste opleiding

Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je of je al de nodige kennis hebt? Geen paniek! Elke nieuwe kringloopkracht start met een vorming in zeven delen. In zes interactieve sessies leer je alles wat je moet weten over de biologische kringloop. Aansluitend volgt een dag praktijk op locatie. 

Volgende thema’s komen aan bod:

  • voedselverlies;
  • grasbeheer;
  • snoeihoutverwerking;
  • vaste planten;
  • kippen;
  • thuiscomposteren;
  • gebruik van compost.

Compostcursus

Dit najaar organiseert ons gemeentebestuur samen met Ham, Halen en Diest een compostcursus. De datums voor de theorielessen zijn de dinsdagen 5, 12, 19 en 26 november, 3 en 10 december, telkens van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De locaties liggen nog niet vast, maar dat zal afwisselend in de deelnemende gemeenten zijn. De juiste locaties krijg je bij de inschrijving.

De datum voor de praktijksessie wordt in de loop van de cursus meegedeeld.

Inschrijven kan via ils.mertens@tessenderlo.be of annick.depaepe@centrumduurzaamgroen.be.

Nieuwsoverzicht
kringloop

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur

Lees meer artikels over