naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

't Muuzaaike onder dak

14 september ’19 (za)
Midden jaren ‘70 werd de voormalige hoeve op de Sportlaan omgetoverd tot jeugdhuis ‘t Muuzaaike. Op een kleine aanpassing na (de nieuwe inkom en nieuwe toiletten) bleef het gebouw al die tijd ongewijzigd. Nu kreeg het gebouw een nieuw dak.

Her en der begon er water binnen te sijpelen. Daarnaast werd bij een recent onderzoek naar de draagconstructie ook vastgesteld dat de eiken spanten ernstig aangetast waren waardoor de stabiliteit in het gedrang kwam. Om die terug te kunnen garanderen moest een nieuwe draagconstructie worden voorzien.

Daarvoor werd gekozen voor metalen spanten die op een fundering van beton moesten worden gesteund. Tussen de metalen spanten werden houten geschaafde gordingen gestoken. Het volledige dak in oude Vlaamse pannen werd verwijderd en vervangen door geprofileerde metalen platen, voorzien van 20 cm isolatie.

De werken werden uitgevoerd door LID NV uit Herk de Stad voor een bedrag van € 107.682 inclusief BTW, binnen een termijn van 20 werkdagen.

Met medewerkers van onze dienst Veiligheid, Dienstverlening en Welzijn (vroeger Openbare Werken) werden voorbereidende werken uitgevoerd (vrijmaken van de lokalen, verwijderen en terugplaatsen van de verlichting) en werd ter plaatse aan de kolommen de vloer opgebroken, fundering gestort en nieuwe vloer gelegd rond de kolommen. De Poetsdienst zorgde mee voor een snelle poetsbeurt tussendoor.

’t Muuzaaike prijkt weer in volle glorie, en kan weer veilig gebruikt worden.

Nieuwsoverzicht
Muuzaaike

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Vismarkt (cultuurhuis/het LOO)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 67 76 31
e-mail
jeugddienst@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur