naar top

Verhuur jij een woning?

04 september ’19 (wo)
Het sociaal huis zoekt verhuurders van woningen om meer LOI-plaatsen te kunnen aanbieden.

Wat is een LOI-woning?

Elke vreemdeling die in België aankomt, kan internationale bescherming aanvragen. Maar niet iedereen wordt als vluchteling erkend. Eerst moet wie verzoekt om internationale bescherming een procedure doorlopen. Tijdens het onderzoek van de asielielinstanties heeft een verzoeker recht op materiële hulp in de hem toegewezen opvangplaats. Die toewijzing gebeurt door Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil).

Het sociaal huis van Tessenderlo vangt in opdracht van de federale overheid ook verzoekers om internationale bescherming op. Daarvoor organiseert het een zogenaamd Lokaal OpvangInitiatief (LOI). Een LOI is meestal een gemeubelde woning met de nodige faciliteiten, zodat de asielzoekers zelf kunnen zorgen voor hun dagelijkse basisbehoeften. Het sociaal huis zorgt ook voor sociale en medische begeleiding van de LOI-bewoners.

Heb jij een woning te huur?

Belangrijk: het sociaal huis huurt in eigen naam de woning en organiseert het LOI in diezelfde woning. Een verhuurder kan dus steeds rekenen op een correcte betaling van de huurgelden.

De woning moet uiteraard voldoen aan de eisen van de Vlaamse wooncode en moet een individuele woning zijn waar mensen zich kunnen domiciliëren. Dat domicilieadres is van essentieel belang om het verblijfsrecht en andere rechten in België te openen.

Bij voorkeur zijn de woningen goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn belangrijke diensten zoals dokter, school en gemeentehuis makkelijk toegankelijk.

Heb jij interesse om je woning te verhuren en de verzoekers om internationale bescherming een kans te geven in onze maatschappij? Dan kan je altijd steeds contact opnemen met de Sociale dienst van ons sociaal huis.

Nieuwsoverzicht
LOI

Openingsuren & contact

Sociale dienst

adres
Postadres: Markt 15A (te bereiken via Gerhagenstraat 39)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 66 17 50
e-mail
sociale.dienst@ocmwtessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur