naar top

Bomen- en struikenverkoop Natuurpunt Limburg 2019

19 augustus ’19 (ma)
Geef "planten van hier" een plaatsje in jouw tuin en help de natuur.

Alle Limburgse tuinen samen vormen een gigantisch potentieel natuurgebied. Iedere natuurvriendelijke tuin draagt bij aan deze natuurlijke rijkdom. Mensen met grote of kleine tuinen zelfs balkons kunnen meehelpen om dieren en planten van hier te helpen door leefgebied, beschutting of voedselplekken te voorzien. Door mee te doen met onze plantenverkoop kan ook jij meegenieten van egels, vlinders, bloemen of vruchten die méér leven brengen in jouw tuin. Bomen halen ook CO2 uit de lucht. Zo helpen we de natuur en onszelf.

Bomen en struiken met het label zijn gekweekt uit zaadjes geoogst van wilde ouderplanten uit eigen streek en helpen de natuur extra door hun aanpassing aan onze lokale groeiomstandigheden. Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan! Natuurpunt en de gemeente Tessenderlo willen de achteruitgang van onze wilde dieren en planten een halt toeroepen.

Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt het niet.

Als iedere tuin natuurvriendelijk zou ingericht zijn, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht voor een beter klimaat.

Met onze eigen tuin helpen we zo de natuur én onszelf.

Vul dus als de bliksem de bestellijst in en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven. De winst van de actie investeert Natuurpunt opnieuw in de natuur in jouw buurt.

Bestellen kan ten laatste 2 weken vóór de verdeeldatum (zie folder) via www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop of per post naar Natuurpunt Limburg, Putvennestraat 112, 3500 HASSELT.

Nieuwsoverzicht
plant van hier

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-16.00 uur

Lees meer artikels over