naar top

Klimaatscore Tessenderlo

05 juli ’19 (vr)
Globaal gezien kent Tessenderlo in 2016 een daling van CO2-uitstoot. De investeringen door bedrijven in windmolens hebben zeker voor een milieuvriendelijke vooruitgang gezorgd.

In een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun beleid toetsen en eventueel bijsturen.

 

Globaal gezien kent Tessenderlo in 2016 een daling van CO2-uitstoot met 31,6% ten opzichte van 2011.

 

De investeringen door bedrijven in windmolens hebben zeker voor een milieuvriendelijke vooruitgang gezorgd.

 

Ook de omschakeling naar meer energiezuinige lampen alsook het doven van de helft van de straatlampen ’s nachts hebben een rol gespeeld.

 

Naar huishoudens toe is uiteraard onze intense dienstverlening een belangrijke factor. Hiervoor stimuleren wij, in tegenstelling tot vele andere gemeenten, onze burgers nog steeds door bijkomende premies toe te kennen, aanvullend op de premies van Fluvius. Hierdoor is door de Looienaar enorm geïnvesteerd in dak- en/of muurisolatie, HR-glas, condensatieketels, zonneboilers, …

 

Ook de investeringen in zonnepanelen, zowel privé als door de gemeente, spelen uiteraard een rol in de vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Inzetten op milieuvriendelijke investeringen hoort uiteraard bij het ambitieuze beleidsplan van de huidige bestuursploeg, zegt schepen Govaerts.

Nieuwsoverzicht
windmolens

Openingsuren & contact

Afdeling Milieu

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur