naar top

Klimaatscore Tessenderlo

05 juli ’19 (vr)
Globaal gezien kende Tessenderlo in 2016 een daling van CO²-uitstoot. De investeringen door bedrijven in windmolens hebben zeker voor milieuvriendelijke vooruitgang gezorgd.

In een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun beleid toetsen en eventueel bijsturen.  

Globaal gezien kende Tessenderlo in 2016 ten opzichte van 2011 een daling van CO²-uitstoot met 31,6%.  

De investeringen door bedrijven in windmolens hebben zeker voor milieuvriendelijke vooruitgang gezorgd. Ook de omschakeling naar meer energiezuinige lampen én het doven van de helft van de straatlampen ’s nachts hebben een rol gespeeld.

Naar huishoudens toe is onze intense dienstverlening uiteraard een belangrijke factor. Hiervoor stimuleren wij - in tegenstelling tot vele andere gemeenten - onze burgers nog steeds door bijkomende premies toe te kennen, aanvullend op de premies van Fluvius. Hierdoor is door de Looienaar enorm geïnteresseerd in dak- en/of muurisolatie, HR-glas, condensatieketels, zonneboilers, …

Ook de investeringen in zonnepanelen, zowel privé als door het gemeentebestuur, spelen een rol in de vermindering van de CO²-uitstoot.

Inzetten op milieuvriendelijke investeringen hoort uiteraard bij het ambitieuze beleidsplan van de huidige bestuursploeg.

Nieuwsoverzicht
rapport klimaat

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 34
e-mail
milieu@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 16.30-19.00 uur

Lees meer artikels over