naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Looi Feest!

13 juni ’19 (do)
Hét evenement van het jaar in Tessenderlo is ongetwijfeld Looi Feest, een initiatief van het gemeentebestuur en de lokale handel.

Van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juli barst het dorpsfeest van Vlaanderen, met alle bekende ingrediënten, weer los!

We zetten even de belangrijkste gegevens van editie 2019 op een rijtje.

Kermis

Wanneer?

 • vrijdag vanaf 15.00 uur
 • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur
 • maandag vanaf 09.00 uur
 • dinsdag vanaf 14.00 uur

Op maandagnamiddag is er de kermis voor mensen met een beperking.

Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sociale Raad een honderdtal mensen met een beperking de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag.
Inlichtingen: iwan@bevaplus.be.

Dinsdagnamiddag: familiekermis aan sterk verminderde prijzen. 

Braderij

Het handelscentrum van Tessenderlo wordt omgetoverd tot een SOLDENparadijs. In de winkelstraten vind je veel kraampjes en attracties. In de winkels kan je terecht voor SOLDENprijzen en achteraf geniet je van een drankje op één van de vele terrassen.

Wanneer?

 • vrijdag vanaf 15.00 uur
 • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur

Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Kerkstraat en Rodeheide).

Straatanimatie

Twee dagen lang zullen de mannen en vrouwen van de Flemish Wrestling Force, waaronder onze eigen rasechte Looise worstelaars Jungle Jill & Homeless Tom, top entertainment voorzien. Hierin worden ze bijgestaan door enkele van de beste buitenlandse worstelsterren die Europa te bieden heeft.

Waar? Stationsstraat (omgeving Steendriesen)
Wanneer? Zaterdag en zondag om 15.00, 17.00 en 19.00 uur.

Uiteraard ontbreekt de Looise toneelgroep Pandora niet met Blackie en Flupke. Een blaffende hond en een fluitende kanariepiet, meer hebben mensen niet nodig om ambras te maken. Een hilarische burenruzie, met interventies door de wijkagenten, een groot vogelconcert, bezoek van de bomma en moe Hulst en een onverwachte optocht. Een boodschap van verdraagzaamheid met een absurd randje. Plezier voor groot en klein.

Waar? Kruispunt Geelsebaan/Neerstraat.

Wanneer?

 • vrijdag om 19.00 en 20.30 uur
 • zaterdag om 16.00, 18.00 en 20.00 uur
 • zondag om 15.00, 17.00 en 19.00 uur

Looienaars Aaron en Eddy Deweirdt, kleinzoon en grootvader, tonen het hele weekend hun goochelkunstjes. Je komt hen tijdens de braderie zeker ergens tegen.

The Classic

Op maandagavond 8 juli maakt Tessenderlo zich op voor de 34ste editie van The Classic, het meest sfeervolle loopevenement van het jaar. De lopers worden onderweg aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Lopers die aan dit loopfeest deelnemen, kunnen kiezen voor de JOGGING van 4 km of voor THE CLASSIC van 10 km. In beide gevallen loop je door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de ALPRO KIDS RUN van 1 km.

Heb je vorig jaar tijdens het lopen net naast de “flosj” gegrepen? Geen paniek, want ook dit jaar is “Pak de flosj” terug. Wie beet heeft, maakt kans op één van de twintig waardebonnen van € 25,00 die geschonken worden door winkeldorp Tessenderlo in het kader van de actie “Altijd verrassend”. Vanaf nu kan je je ook inschrijven bij REN tot en met 6 juli en je krijgt er meteen je borstnummer mee. Online voorinschrijven kan tot en met zondag 7 juli via www.fintrorunningtour.be.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 17.00 uur: start daginschrijvingen gemeentelijk sportpark
 • 19.00 uur: start Alpro Kids Run: Neerstraat
 • 19.30 uur: start Fintro Jogging 4K: Neerstraat
 • 20.00 uur: start The Fintro Classic 10K: Rijt

Alle wedstrijden komen aan in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo.

Looi Feest is een organisatie van de gemeentelijke Evenementencel, een initiatief van lokale handel en gemeente. Meer informatie krijg je via 013 35 33 33, promotiedienst@tessenderlo.be

Nieuwsoverzicht
beeld looi feest

Openingsuren & contact

Promotiedienst

adres
Markt 15A3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 33 33
e-mail
info@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur

Let op: alleen op afspraak!

Lees meer artikels over