naar top

29e Looise cultuurpluimen uitgereikt

13 juni ’19 (do)
Op dinsdag 19 februari werden in cultuurhuis het LOO al voor de 29e keer de gemeentelijke cultuurpluimen uitgereikt. Onder meer Het Belang van Limburg-columniste Luce Rutten en jeugdauteur Noëlla Elpers vielen in de prijzen.

Ook dit jaar had de gemeentelijke Cultuurraad een diverse groep aan laureaten uitgekozen om de prijzen aan uit te delen.

Cultuurpluimen

Zo kreeg Chiro JIB Looi een pluim voor de organisatie van hun foodtruckfestival BikkeBik.

Ook de Academie voor Beeldende Kunsten werd gelauwerd om niet één, maar twee projecten: enerzijds het beschilderen van de buitenmuren van woonzorgcentrum Heuvelheem, anderzijds het kunstproject dat ze opzetten in het teken van Wapenstilstand.

Looienaar Sam Gielen kreeg een pluim voor zijn werk aan de kortfilm "Our Last Days", die twee weken eerder nog in cultuurhuis Tessenderlo|het LOO in première ging.

Musicband Odyssey, die de avond ook drie keer opluisterde met muzikale intermezzo’s, werd geprezen om de organisatie van hun seniorennamiddag "Klassiek Uit Mijnen Tijd".

De Pluim voor de Vrijwilliger ging dit jaar naar Danny Vandeweyer, die sinds 5 jaar de coördinatie van Levensloop Tessenderlo op zich neemt.

Minus van Looi-Prijs

De bibliotheekcommissie koos dit jaar jeugdauteur Noëlla Elpers uit als laureate van haar Minus van Looi-Prijs, de prijs voor literair talent. Elpers, die afkomstig is uit het gehucht Hulst, werd gelauwerd om haar hele carrière.

Cultuurprijs

De Kiwanis cultuurprijs ging naar Luce Rutten, die zich onder meer als Het Belang van Limburg-columniste en Loois stadsdichteres verdienstelijk heeft gemaakt. Op de foto zie je Luce (rechts) met het beeld dat zij koos als cultuurprijs.

Nieuwsoverzicht
Luce Rutten (rechts)

Openingsuren & contact

cultuurhuis Tessenderlo

adres
Rodeheide 33980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 53 20
e-mail
cultuurhuis@tessenderlo.be
Vandaag:10.00-12.00 uur en 15.00-19.00 uur

cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide
Rodeheide 3
3980 TESSENDERLO
tel: 013 355 320
e-mail: cultuurhuis@tessenderlo.be 

Tickets en algemene vragen: cultuurhuis@tessenderlo.be
Vragen zaalverhuur: cultuurhuis@tessenderlo.be
Technische vragen:  techniek@tessenderlo.be