naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hondenlosloopbos

12 juni ’19 (wo)
Eind mei startte sociaal economie bedrijf De Winning (vzw Groenwerk) met de rasterwerken die de hondenlosloopzone gaat afbakenen binnen het bosgebied Gerhagen.

Deze werken omvatten 1.500 meter raster met ca. 700 palen. Naast verschillende rasters zullen er ook 4 toegangspoorten geplaatst worden en wordt de padenstructuur hersteld. In een latere fase volgen zitbanken en infoborden. Eerder dit jaar zijn al voorbereidende werken uitgevoerd ter voorbereiding van de rasterwerken. 

Deze werken worden gefinancierd door de Merode, Provincie Limburg en gemeente Tessenderlo met medewerking van het Agentschap Natuur en Bos en Regionaal Landschap Lage Kempen vzw.

In samenwerking met hondenschool De Drie Linden – die ook het peterschap dragen van het losloopbos – zal er een openingsweekend georganiseerd worden. Deze officiële opening is geprikt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

Waarschijnlijk zal er vroeger gebruik kunnen gemaakt worden van het hondenlosloopbos. Om te zien wanneer juist kan je deze website in het oog houden.

Gebruik van een hondenlosloopzone

Veel hondeneigenaars zien een hondenlosloopzone als een handige manier om hun hond vlug zijn dagelijkse beweging te gunnen, maar dat is fout. Dit was ook een van de bevindingen van een eindwerk van een studente aan het Agro- en Biotechnologie Groenmanagement van PXL Hasselt.

Je moet altijd eerst vooraf een rondje wandelen met de hond – aan de lijn natuurlijk - om zo zijn energie te laten verbranden. Dan is hij rustiger als hij aan de losloopzone komt en zal hij andere honden minder storen. Dat is een van de belangrijkste regels als je naar een hondenlosloopzone gaat.

Zodra je in het losloopbos bent, is het belangrijk dat het baasje het gedrag van z'n hond in de gaten houdt. De hond tijdig laten rusten bij een spel of schaduw opzoeken is belangrijk, maar ook nagaan of de hond niet probeert te ontsnappen of andere mensen of honden lastigvalt blijven noodzakelijk. Met andere woorden: hou steeds een oogje in het zeil!

Nieuwsoverzicht
hond

Openingsuren & contact

dienst Gerhagen

adres
Zavelberg 103980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 35 02 42
Fax fax
013 67 36 93
e-mail
jan.verheyen@tessenderlo.be
Vandaag:09.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur

Let op: alleen op afspraak!

Lees meer artikels over