naar top

Opvoedingswinkel stelt zich voor

18 juni ’19 (di)
Huis van het Kind Tessenderlo stelt voor: Opvoedingswinkel West-Limburg.

Huis van het Kind Tessenderlo brengt organisaties en initiatieven die actief zijn op het vlak van gezinsondersteuning binnen Tessenderlo samen. Huis van het Kind Tessenderlo vormt een sterk netwerk met als doel (aanstaande) ouders, kinderen én jongeren te ondersteunen op het vlak van welzijn en gezondheid. Huis van het Kind Tessenderlo wil een aanspreekpunt zijn dat (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren kan helpen of zonder omwegen kan doorverwijzen naar de juiste instanties. Eén van die instanties is Opvoedingswinkel West Limburg. We stellen hen graag aan je voor.

Opvoeden doe je elke dag, het is leuk en uitdagend. Het is niet altijd gemakkelijk en je hebt wel eens twijfels, onzekerheden en vragen. Ouders worden geconfronteerd met verschillende opvoedingsvragen. Doe ik dit goed? Hoe pak ik dat aan? De Opvoedingswinkel kan hierbij helpen. Zij bieden ouders en opvoeders een luisterend oor, geven advies en zoeken samen met jou naar een passend antwoord op je vragen.
Het advies van de Opvoedingswinkel is vrijblijvend, gratis en anoniem. 

De opvoedingswinkel is er voor iedereen met vragen rond de ontwikkeling en opvoeding van kinderen van 0 tot 24 jaar: ouders, plusouders, grootouders, .. maar ook voor onthaalouders, begeleiding in de kinderopvang, leerkrachten, …

Inloopspreekuur

* Cultuurhuis/Rodeheide: één keer per maand, telkens van 15.30 tot 17.30 uur in het cultuurhuis, Rodeheide 3. 

* Site Russelberg vanaf september.

Op afspraak

* Site Russelberg, Gerhagenstaat 58 - Indien je op een ander moment een gesprek wil, kan je een afspraak maken via de contactgegevens onderaan.

In de kijker

Tijdens de Buitenspeeldag op 24 april was de opvoedingswinkel aanwezig met enkele reuzenspelen in speeltuin ’t Kraanhof. Op deze manier konden ouders op een laagdrempelige manier kennis maken met de Opvoedingswinkel. Er ontstonden spontane gesprekken met ouders over bezorgdheden zoals slaapgewoonten, het afleren van een tutje en het stimuleren van tieners om bijvoorbeeld op te ruimen. Deze informele contacten zijn voor ouders een eerste kennismaking en maken de stap voor een vervolggesprek bij de Opvoedingswinkel kleiner.

Opvoedingswinkel

0490 44 16 10

info@opvoedingswinkelwestlimburg.be,www.opvoedingswinkelwestlimburg.be

www.huisvanhetkindwestlimburg.be

Nieuwsoverzicht
medewerkers opvoedingswinkel

Openingsuren & contact

Sociale dienst

adres
Postadres: Markt 15A (te bereiken via Gerhagenstraat 39)3980 TESSENDERLO
Tel. tel.
013 66 17 50
e-mail
info@ocmwtessenderlo.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over